Golfová hřiště mají ve Francii výjimku ze zákazu využívání vody kvůli suchu, aktivisté jim zabetonovali jamky

  
Lenka Nováková
15. 8. 2022 ▪ 09:24

Velmi netradičním způsobem protestují ekologičtí aktivisté proti výjimce z využívání vody při současném extrémním suchu pro golfová hřiště. Na jednom z nich totiž aktivisté ze skupiny Extinction Rebellion zabetonovali jamky.

Golfová hřiště potřebují velkou péči o trávníky
Golfová hřiště potřebují velkou péči o trávníky
Foto: HeungSoon z Pixabay

Extrémní sucho, se kterým se v současnosti potýká velká část Evropy se dotýká velké části obyvatel. V Německu se tak například očekává, že dojde k uzavření některých řek pro nákladní dopravu a je tak ve velkém omezováno využívání vody z řek i pro zalévání zahrad. Podobné zákazy využívání vody má ale i Francie, která ovšem vytvořila i několik výjimek, jež se týkají třeba golfových hřišť.

Právě golfová hřiště mají přitom velkou spotřebu vody a podobně jako u hřišť fotbalových je u nich trávník udržován velmi pečlivě. Výjimka z přísných pravidel se ale nelíbí francouzským klimatickým aktivistům. Ti proti pokračujícímu zalévání golfových hřišť, která velmi často využívají i bohatí obyvatelé země, protestují velmi zajímavým způsobem.

Členové mezinárodního hnutí Extinction Rebellion, které působí i v České republice a je známé některými svými akcemi jako rozbití oken londýnských bank či obarvením vody v německých fontánách tak protest vyjádřili velmi viditelně. Podle snímků, které skupina zveřejnila na svém Twitterovém účtu totiž aktivisté zaplnili jamky golfového hřiště u jihofrancouzského města Toulouse cementem.




Štítky: Francie Sucho Golf Sport Zalévání Trávníky Voda
Zdroj: RED