EnergoZrouti.cz

Ekologičtí aktivisté zaútočili muffinem na bývalého premiéra Topolánka, brání prý řešení klimatické krize

  
Martin Bárta
16. 12. 2022 ▪ 11:37

Ekologická aktivistka hodila do obličeje bývalého premiéra Miroslava Topolánka několik muffinů. Topolánek je podle aktivistů jedním z mužů miliardáře Křetínského, kteří mu pomáhají bránit v řešení klimatické krize.

Mirek Topolánek
Mirek Topolánek
Foto: Ben Skála, CC BY-SA 2.5 via Wikimedia Commons

Na bývalého premiéra České republiky Miroslava Topolánka v rámci jeho Topol show zaútočili ekologičtí aktivisté, kteří bojují za klimatickou spravedlnost. Jedna z aktivistek Topolánkovi hodila do obličeje muffiny se slovy „pane Topolánku, to je pro vás“. Aktivisté chtějí činem upozornit především na spojení bývalého politika s miliardářem Danielem Křetínským.

Celá událost se stala ve čtvrtek večer v kině Dlabačov, kde Topolánek pořádal další ze svých akcí Topol show live. Podle vyjádření skupiny Limity jsme my na Twitteru byla útočnice členkou biotické pekařské brigády. Skupina pak dále obhajovala celý incident s tím, že „Topolánek tančí, jak Křetínský píská“.

Aktivistům se podle vyjádření nelíbí, že bývalý předseda ODS Miroslav Topolánek pracuje pro miliardáře Daniela Křetínského a jeho společnost EPH, jež provozuje elektrárny na fosilní paliva, která přispívají k emisím skleníkových plynů a změně globálního klimatu.

Topolánek podle účtu Limity jsme my brání řešení klimatické krize a pracuje ve firmách spojených s EPH, které ničí planetu spalováním uhlí a plynu. Celá akce v kině Dlabačov je navíc podle aktivistů pořádána společně se serverem Info.cz, který patří do mediálního portfolia vlastněného Křetínským.




Štítky: Mirek Topolánek Limity jsme my Ekologie Aktivisté Topol show Klimatická krize