EnergoZrouti.cz

Tesla opět předčila očekávání. V posledním čtvrtletí dodala rekordní množství elektromobilů

  
Martin Bárta
2. 1. 2022 ▪ 18:04

Americký výrobce elektromobilů Tesla zaznamenal další rekord. Za poslední kvartál roku 2021 se mu totiž podařilo dodat zákazníkům přes 300 tisíc vozidel, tedy mnohem více než analytici očekávali.

Elektromobily Tesla
Elektromobily Tesla
Foto: Tesla

Zájem o elektromobily značky Tesla vizionáře Elona Muska předčil v posledním čtvrtletí minulého roku všechna očekávání. I podle velmi optimistických odhadů analytiků se očekávalo, že automobilka vyrobí zhruba čtvrt milionu vozů. Celkem jich ale Tesla dodala přes 300 tisíc.

Loňský rekord nejspíš Tesla překoná i letos

Poslední čtvrtletí loňského roku tak automobilka opět překonala další rekordy, když vyrobila více než 305 tisíc vozidel a dalších 308 tisíc vozidel dodala zákazníkům.

Za celý loňský rok pak největší světový výrobce elektromobilů dodal přes 936 000 vozů, vyplývá to z tiskové zprávy výrobce, která byla zveřejněna začátkem letošního ledna.

I příští měsíce by ale pro automobilku měly být rekordní, jelikož jejím prodejům se stále více daří a poptávka po vozech neutichá. Už do první poloviny letošního roku by navíc měla být oficiálně otevřena nová továrna Tesly nedaleko německého Berlína, čímž dojde k dalšímu navýšení výrobních kapacit.

Akcie automobilky zatím na zvýšení dodávek vozidel nad odhadovaná čísla nereagují, a to kvůli uzavřeným burzám. Po otevření obchodování v USA lze ale očekávat další optimistickou náladu investorů a rychlý růst akcií.




Štítky: Elektromobil Auto Tesla Elektromobiilita
Zdroj: RED