EnergoZrouti.cz

Británie se směje ekologickým aktivistům. Jejich útok na spalovací motory se tentokrát příliš nepovedl

  
Nikola Stránská
8. 1. 2024 ▪ 09:38

Místo upozornění na vysoké emise skleníkových plynů jsou teď britští ekologičtí aktivisté pro smích. Jedné ze skupin se totiž při vypouštění pneumatik vozů se spalovacím motorem podařilo zaútočit i na elektrickou Teslu - ta přitom žádné emise neprodukuje.

Ekologickým aktivistům se jejich boj tentokrát příliš nevyvedl
Ekologickým aktivistům se jejich boj tentokrát příliš nevyvedl
Foto: Unsplash

Boj proti automobilům produkujícím velké množství emisí skleníkových plynů i dalších toxických částic se tentokrát ekologickým aktivistům v anglickém Bristolu příliš nevyvedlo. Podle informací, které přinesl britský The Telegraph totiž aktivisté v rámci svého „řádění“ vypustili pneumatiky nejen mnoha autům s emisemi, ale i elektrické Tesle.

Místní skupina Tire Extinguishers, která se právě na vypouštění pneumatik vozům se spalovacím motorem a obzvláště těm, které mají emise skleníkových plynů nejvyšší, zabývá v rámci upozorňování na vlivu těchto látek na globální klima planety vypouští pneumatiky pravidelně.

Nutno ale dodat, že tentokrát se to skupině příliš nepovedlo a místo jejich uznání ze strany dalších aktivistů či příznivců alternativních pohonů u vozidel bude jejich činnost spíše k smíchu.

Jak uvedl server The Telegraph, který citoval majitele elektrické Tesly, skupina mu během jeho procházky se psem vypustila pneumatiky a na čelním skle nechala svůj leták.

Právě leták ukazuje to, že někteří aktivisté opravdu nejsou schopni rozlišit mezi elektrickým automobilem, který propagují jako řešení problémů s emisemi a tím se spalovacím motorem. Jeho znění totiž bylo jednoduché: „Váš žrout benzínu zabíjí“. V případě běžného vozidla se spalovacím motorem by to tak bylo pochopitelné, pro majitele Tesly ovšem šlo o velké překvapení.

Nejde přitom o první pochybení ekologických aktivistů. Už vloni totiž v londýnském Notting Hillu došlo u jiné Tesly také k vyfouknutí pneumatik.




Štítky: Elektromobily Auto Klimatičtí aktivisté Klimaaktivismus Tesla Elektromobilita Emise Skleníkové plyny