
Kvalitní domácí příprava kávy není výsadou jen drahých přístrojů. I v nižší cenové kategorii najdeme modely se spolehlivým výkonem,...

Když ohříváte maso druhý den, často skončí tvrdé, vysušené nebo gumové. Přitom ještě včera na oběd chutnalo naprosto skvěle....

Zimní zelenina nemá nejlepší pověst. Od prosince do března často chutná mdle, působí nevýrazně, někdy dokonce zanechává v ústech...

Pořádný domácí vývar je rozhodně oblíbenou klasikou, která by neměla chybět v lednici (nebo mrazáku) žádného gurmána. Nejen, že je na...

Kuchyně je plná nástrah a tahle je jedna z nich. Stačí malá chyba v podobě volby nevhodného materiálu krabičky a maso se vám v lednici...

Vůně jídla z pánve často napoví, jak dopadne celý výsledek. Stačí pár vteřin nepozornosti a i ten nejlépe připravený pokrm může mít...

Polévka může být silná, voňavá a plná chuti. Pokud do ní ale dáte jedno konkrétní koření, její potenciál zcela narušíte. Této...

Možná netušíte, jak málo stačí k tomu, aby byla chuť kávy radikálně jiná. Nejde o exotické přísady ani o speciální přístroje,...

Zatímco některým pití vody přímo z kohoutku nijak nevadí, jiní raději utrácejí za filtry nebo balenou vodu. Přitom ale ke zlepšení její...
Sladké limonády, které obsahují vysoké množství cukru, mohou mít negativní vliv na lidský organismus. Mimo jiné přispívají k nárůstu...

Když si představíme typickou českou kuchyni, většinou se nám vybaví vydatné a chuťově výrazné pokrmy. Obalované řízky, klobásy z...

Pokud patříte mezi milovníky dobré kávy, nemusíte nutně každý den chodit do oblíbené kavárny. Skvělý šálek tohoto povzbuzujícího...

Pro nás se jedná o naprostou samozřejmost, kterou si dopřáváme bez většího přemýšlení. Pro řadu turistů, kteří Českou republiku...

Vývar je základem české kuchyně. Kromě toho, že je sám o sobě skvělým jídlem v období chřipek, patří i do nespočtu dalších...

Národní kuchyně představují mnohem více než jen soubor tradičních receptur. Jsou živou kronikou, která prozrazuje historii a kulturu....

Ještě před pár lety by se dalo říct, že mladá generace na klasická česká jídla zanevřela. Svíčkovou vystřídaly burgery a poctivý...

Brokolice rozděluje lidi na dva pomyslné tábory. Zatímco jedni tuto zeleninu nemají v oblibě, jiní ji milují a s chutí ji zařazují do...

Každý kuchař ví, že kvalita a chuť pokrmu nezávisí jen na surovinách, ale i na správném postupu a trpělivosti. Objevování nových...

V českých domácnostech mají uzeniny své pevné místo. Klobásy, špekáčky nebo párky patří k jídlům, bez kterých si mnozí nedovedou...

Domácí pěstování ovoce, zeleniny a bylinek se rozhodně nemusí týkat jen těch, kteří žijí v rodinném domě obklopeném přírodou. Stále...

Stále více domácností si začíná všímat, že neustálý nákup balené vody je nepohodlný, a především zbytečně drahý. Každodenní...

Určit, jaké potraviny do lednice patří a jaké nikoliv, se může zdát jako banalita. Přesto v této problematice mnoho Čechů tápe. Pokud ale...

Některá jídla s námi zůstávají celý život. Jsou pevně spojená s dětstvím, vůní kuchyně našich babiček, jednoduchostí a sytou...

Rýže je základem mnoha jídel po celém světě a ve své podstatě jde o jednu z nejjednodušších surovin. Přesto se právě při její...

Období letních prázdnin je v České republice spojené mimo jiné s grilováním. Tato činnost k dlouhým letním večerům zkrátka...

Zdánlivě patří vařená vejce k těm nejjednodušším potravinám na přípravu. Prostě je umístíte do vody a necháte uvařit. Ve...

Snaha o výraznou redukci váhy může být velice náročná. Bez správně nastaveného jídelníčku a dostatečného množství pohybu se k...

V kuchyni ji má spousta z nás, ale málokdo ji skutečně využívá. Profíci po ní sahají pro plnější chuť, doma ji přitom známe spíš z...

V Česku probíhá motocyklová renesance. Češi stále více kupují jednostopá vozidla. Přestože benzínové motocykly stále vedou, rychle...

Med z laboratoře nemusí být jen obarvený cukerný sirup. Jak ukazuje firma z Izraele, bude do budoucna možné vyrábět umělý med díky...