Chuť


Podle prodejních dat se nejvíc kávovarů prodává v období Vánoc.

Otestovali jsme kávovary do 3000 Kč. Tento překvapil kvalitou espressa i jednoduchou údržbou

6. 11. 2025 • Dan Bright

Kvalitní domácí příprava kávy není výsadou jen drahých přístrojů. I v nižší cenové kategorii najdeme modely se spolehlivým výkonem,...


Trik z michelinské restaurace, jak ohřát maso

Trik z michelinské restaurace, jak ohřát maso, aniž by ztratilo šťávu. Chutnat bude jako čerstvě upečené

5. 11. 2025 • Lukáš Srnec

Když ohříváte maso druhý den, často skončí tvrdé, vysušené nebo gumové. Přitom ještě včera na oběd chutnalo naprosto skvěle....


Zimní zelenina bez chuti?

Zelenina v zimě nemusí být mdlá. Stačí přidat jednu obyčejnou surovinu a chutná jako čerstvá ze zahrady

1. 11. 2025 • Adriana Singerová

Zimní zelenina nemá nejlepší pověst. Od prosince do března často chutná mdle, působí nevýrazně, někdy dokonce zanechává v ústech...


Vývar vám v lednici může vydržet mnohem déle

Vývar vydrží v lednici mnohem déle. Stačí na začátku vynechat jednu ingredienci, kterou Češi dávají automaticky

31. 10. 2025 • Anežka Šebková

Pořádný domácí vývar je rozhodně oblíbenou klasikou, která by neměla chybět v lednici (nebo mrazáku) žádného gurmána. Nejen, že je na...


Maso může v lednici vedle některých materiálů trpět, pozor na to

Krabičky z plastu, nerezu, nebo skla: Tento typ nikdy nedávejte do lednice k masu. Může se hned zkazit

27. 10. 2025 • Lucie Mateová

Kuchyně je plná nástrah a tahle je jedna z nich. Stačí malá chyba v podobě volby nevhodného materiálu krabičky a maso se vám v lednici...


V kuchyních rozhodují o chuti jídla pouhé vteřiny a správné pořadí surovin.

Tento typ koření může zabít chuť celého jídla, pokud ho přidáte ve špatnou chvíli. Češi ho přitom hází do pánve jako první

23. 10. 2025 • Dan Bright

Vůně jídla z pánve často napoví, jak dopadne celý výsledek. Stačí pár vteřin nepozornosti a i ten nejlépe připravený pokrm může mít...


Toto koření polévku úplně zabije

Šéfkuchaři varují: Jedno koření polévku úplně zabije. Češi ho používají po kilech

12. 10. 2025 • Hana Smětáková

Polévka může být silná, voňavá a plná chuti. Pokud do ní ale dáte jedno konkrétní koření, její potenciál zcela narušíte. Této...


Stačí změnit teplotu vody a je lepší než v 5* hotelu

Tento jednoduchý trik změní chuť kávy k nepoznání. Stačí změnit teplotu vody a je lepší než v 5* hotelu

29. 9. 2025 • Monika Brešťanská

Možná netušíte, jak málo stačí k tomu, aby byla chuť kávy radikálně jiná. Nejde o exotické přísady ani o speciální přístroje,...


Jak upravit vodu z kohoutku?

Češi přišli na způsob, jak upravit vodu z kohoutku, aby chutnala lépe. Stačí udělat jednu věc, nepotřebujete filtr za tisíce

27. 9. 2025 • Hana Smětáková

Zatímco některým pití vody přímo z kohoutku nijak nevadí, jiní raději utrácejí za filtry nebo balenou vodu. Přitom ale ke zlepšení její...


Díky domácím limonádám lze značně zhubnout.

Od sousedky jsem dostala recept na domácí limonádu. Po týdnu jsem přestala mít chutě na sladké a zhubla 2 kila

23. 9. 2025 • Petr Eybl

Sladké limonády, které obsahují vysoké množství cukru, mohou mít negativní vliv na lidský organismus. Mimo jiné přispívají k nárůstu...


Lékaři varují: tato oblíbená potravina výrazně zvyšuje riziko vysokého tlaku.

Lékaři varují: Tato oblíbená potravina výrazně zvyšuje riziko vysokého tlaku. Češi ji jedí po kilech

22. 9. 2025 • Monika Brešťanská

Když si představíme typickou českou kuchyni, většinou se nám vybaví vydatné a chuťově výrazné pokrmy. Obalované řízky, klobásy z...


Díky tomuto triku bude vaše káva chutnat skvěle

Češi objevili trik, jak si doma připravit kávu, aby chutnala jako z profi kavárny. Stačí udělat jeden jednoduchý krok, který zabere 3 vteřiny

20. 9. 2025 • Hana Smětáková

Pokud patříte mezi milovníky dobré kávy, nemusíte nutně každý den chodit do oblíbené kavárny. Skvělý šálek tohoto povzbuzujícího...


Některé české nápoje jsou pro cizince oblíbený suvenýr

Český klenot za pár korun: To, co tu pijeme každý den, si turisté vozí jako suvenýr snů

18. 9. 2025 • Hana Smětáková

Pro nás se jedná o naprostou samozřejmost, kterou si dopřáváme bez většího přemýšlení. Pro řadu turistů, kteří Českou republiku...


Kuchař prozradil 3 běžné suroviny, které zlepší chuť vývaru.

Kuchař prozradil 3 běžné suroviny, které zlepší chuť vývaru. Jednu z nich používáme na čištění oken

15. 9. 2025 • Monika Brešťanská

Vývar je základem české kuchyně. Kromě toho, že je sám o sobě skvělým jídlem v období chřipek, patří i do nespočtu dalších...


Tuto potravinu si Češi nechávají posílat i do zahraničí.

Chuť, která je pro Čechy nenahraditelná. Tuto potravinu za 15 korun si Češi v zahraničí nechávají posílat po balících

14. 9. 2025 • Petr Eybl

Národní kuchyně představují mnohem více než jen soubor tradičních receptur. Jsou živou kronikou, která prozrazuje historii a kulturu....


Burgery mezi mladými nahrazují jiná jídla

Mladí Češi znovu objevují chutě jídel našich babiček. Tohle starodávné české jídlo mezi mladými frčí víc než burgery

12. 9. 2025 • Monika Brešťanská

Ještě před pár lety by se dalo říct, že mladá generace na klasická česká jídla zanevřela. Svíčkovou vystřídaly burgery a poctivý...


Jak docílit krásně zelené brokolice?

Jak vařit brokolici, aby neztratila barvu a chuť. Do hrnce přidejte tuto běžnou surovinu, radí šéfkuchař

10. 9. 2025 • Hana Smětáková

Brokolice rozděluje lidi na dva pomyslné tábory. Zatímco jedni tuto zeleninu nemají v oblibě, jiní ji milují a s chutí ji zařazují do...


Klasický český řízek je stále jedním z nejoblíbenějších pokrmů u nás.

Tajemství křupavého řízku. Šéfkuchař prozradil, co přidat do strouhanky místo soli

10. 9. 2025 • Marek Morafcsik

Každý kuchař ví, že kvalita a chuť pokrmu nezávisí jen na surovinách, ale i na správném postupu a trpělivosti. Objevování nových...


Budou mít česká klasická jídla po regulacích EU jinou chuť?

Velká změna: Oblíbená česká pochoutka bude mít novou recepturu. Češi jsou vytočení do běla

5. 9. 2025 • Lukáš Srnec

V českých domácnostech mají uzeniny své pevné místo. Klobásy, špekáčky nebo párky patří k jídlům, bez kterých si mnozí nedovedou...


I v bytech můžete sklízet čerstvé ovoce a zeleninu

Češi objevili trik, jak si během roku pěstovat zdravou zeleninu v paneláku. Chutná lépe než z obchodu

2. 9. 2025 • Hana Smětáková

Domácí pěstování ovoce, zeleniny a bylinek se rozhodně nemusí týkat jen těch, kteří žijí v rodinném domě obklopeném přírodou. Stále...


Běžný nákup balené vody se může za rok nahromadit v desítky hodin strávených taháním těžkých lahví.

Zapomeňte na tahání plastových lahví: Nový systém filtrované vody dobývá české domácnosti, šetří tisíce korun ročně

22. 8. 2025 • Dan Bright

Stále více domácností si začíná všímat, že neustálý nákup balené vody je nepohodlný, a především zbytečně drahý. Každodenní...


Některé potraviny do lednice nepatří

Kvíz: Poznáte, co patří do lednice a co rozhodně ne? Češi v tom tápou a zbytečně pak musí jídlo vyhazovat

26. 7. 2025 • Hana Smětáková

Určit, jaké potraviny do lednice patří a jaké nikoliv, se může zdát jako banalita. Přesto v této problematice mnoho Čechů tápe. Pokud ale...


Mnoho starých receptů "po babičkách" opět ožívá.

Zapomenuté chutě z dětství. Toto jídlo znovu ožívá na českých talířích. Mladí se ho nemůžou nabažit

20. 7. 2025 • Monika Brešťanská

Některá jídla s námi zůstávají celý život. Jsou pevně spojená s dětstvím, vůní kuchyně našich babiček, jednoduchostí a sytou...


Vaření rýže má svá pravidla.

Vaříte rýži tímto způsobem? Pak jste horší, než školní jídelna za socialismu

17. 7. 2025 • Monika Brešťanská

Rýže je základem mnoha jídel po celém světě a ve své podstatě jde o jednu z nejjednodušších surovin. Přesto se právě při její...


Grilování k létu patří.

Griluje tak, že se k ní stěhují sousedi: Zabalila do alobalu tři levné suroviny a dala na gril. Výsledek chutná lépe než z restaurace

15. 7. 2025 • Petr Eybl

Období letních prázdnin je v České republice spojené mimo jiné s grilováním. Tato činnost k dlouhým letním večerům zkrátka...


Při vaření vajec rozhoduje teplota vody.

Vaření vajec podle profesionálních kuchařů: Dáváte vejce do studené, nebo vroucí vody? Jeden způsob kazí chuť i skořápku

15. 7. 2025 • Martina Minaříková

Zdánlivě patří vařená vejce k těm nejjednodušším potravinám na přípravu. Prostě je umístíte do vody a necháte uvařit. Ve...


Jogurt může být v kombinaci s určitým ovocem skvělým pomocníkem při hubnutí.

Jedno jediné ovoce v jogurtu spaluje tuky rychleji než drahé doplňky. Je levné a chutná skvěle

14. 7. 2025 • Petr Eybl

Snaha o výraznou redukci váhy může být velice náročná. Bez správně nastaveného jídelníčku a dostatečného množství pohybu se k...


Přirozené dochucovadlo s bohatou chutí a výživou.

Zapomeňte na bujón. Tuto surovinu přidávají profesionální kuchaři do vývaru pro neodolatelnou chuť. Doma ji má každý Čech

13. 7. 2025 • Tereza Holišová

V kuchyni ji má spousta z nás, ale málokdo ji skutečně využívá. Profíci po ní sahají pro plnější chuť, doma ji přitom známe spíš z...


V Česku přibývá motocyklů, jsou levnější na provoz a ušetří čas

Češi přicházejí na chuť motocyklům, vyhnou se kolonám a ušetří za provoz

25. 8. 2024 • Martin Bárta

V Česku probíhá motocyklová renesance. Češi stále více kupují jednostopá vozidla. Přestože benzínové motocykly stále vedou, rychle...


ředitel Bee-io Ofir Dvash s produktem firmy

Izraelský med vyráběný v laboratoři napodobuje biologii včel. Je levnější ale stejně chutný

20. 12. 2021 • Martin Bárta

Med z laboratoře nemusí být jen obarvený cukerný sirup. Jak ukazuje firma z Izraele, bude do budoucna možné vyrábět umělý med díky...