EnergoZrouti.cz

Čínský výrobce elektromobilů NIO zrychluje dodávky, v říjnu dodal o více jak 170 % více vozidel než vloni za stejný měsíc

  
Lenka Nováková
1. 11. 2022 ▪ 12:44

Čínský výrobce elektromobilů NIO zrychlil dodávky. V říjnu se mu povedlo meziročně dodat o více jak 170 % více vozidel než ve stejném měsíci vloni. Vliv na to ale měly i čínské lockdowny.

NIO zrychluje dodávky, stále více i v Evropě
NIO zrychluje dodávky, stále více i v Evropě
Foto: NIO

Čínský výrobce elektromobilů NIO se stále rychleji prosazuje na domácím trhu, ale i na trzích v Evropě. Svědčí o tom i čísla prodejů za říjen. V tom firma dodala celkem 10 059 vozů, což představuje meziroční nárůst 174,3 %. Firma už tak podle nově zveřejněných výsledků celkově dodala přes 259 563 vozidel.

Automobilka se v současnosti stále rychleji rozrůstá i na trzích v Německu, Norsku, Dánsku, Švédsku nebo Nizozemsku. V některých už v současnosti zahájila prodej svých modelů ET7, EL7 nebo ET5 a na dalších trzích brzy ke spuštění prodejů dojde.

Vozidla na evropských trzích automobilka původně plánovala nabízet pouze do pronájmu. To se ale evropským zákazníkům příliš nelíbilo a tak dojde i ke standardnímu prodeji vozidel, který by měl být spuštěný během listopadu.

Objemy dodávek se tak pravděpodobně v příštích měsících s rozvojem prodejů v EU zvýší. To by mohlo podpořit i akcie společnosti na burze, které v minulých měsících zaznamenaly prudký pokles kvůli obavám investorů z neplnění dodávek v souvislosti s lockdowny v čínských továrnách. Velký vliv na akcie firmy ale stále má embargo na čipy a další pokročilé technologie, které na Čínu uvalily USA.




Štítky: Elektromobil Auto NIO Čína Elektromobilita