EnergoZrouti.cz

Elektrické Tesly stále trápí své majitele mizernou kvalitou

  
Tomáš Jelínek
24. 8. 2022 ▪ 11:42

Velké potíže s kvalitou modelů, jež vyjdou i na více jak tři miliony korun trápí majitele elektrických vozidel značky Tesla. Ti si na problémy stále více stěžují na sociálních sítích.

Interiér vozu Tesla
Interiér vozu Tesla
Foto: Bram Van Oost on Unsplash

Ačkoliv se americkému výrobci elektromobilů Tesla pod vedením svérázného šéfa Elona Muska stále daří zvyšovat objemy prodaných vozidel a otevírat i nové továrny pro vykrytí poptávky, vozidla stále vykazují velké množství problémů, které se firmě nedaří vyřešit.

Problémy ale většinou nebývají s bateriemi či elektromotory, které vesměs fungují spolehlivě. Uživatele, kteří za elektromobil od Tesly dají vcelku vysoké částky trápí hlavně interiér.

Právě na to ukazuje i příspěvek jednoho z majitelů Tesly Model S Plaid, který na tuzemském webu společnosti začíná na ceně 3,5 milionu korun. U takového modelu tak už většina kupujících předpokládá skvěle zvládnuté fungování včetně interiéru. Bohužel tomu tak ale podle zkušeností některých uživatelů není.

Uživatel s přezdívkou jf.okay tak na sociální síti Twitter ukazuje fotografii svého Modelu S Plaid, který má viditelně poškozený potah volantu. Podle majitele ale auto nemá najeto více než 12 tisíc mil, tedy necelých 20 tisíc kilometrů. K příspěvku na sociální síti se pak připojili i další uživatelé, kteří mají stejné potíže a volanty viditelně ještě v horším stavu.

Podle majitelů ale nejde o jediný problém, který je s Teslou a jejím interiérem spojený. Většina modelů je totiž nízkou kvalitou interiérů dlouhodobě známá a tak není problém najít videa, ve kterých nespokojení vlastníci drahých modelů ukazují hlasitě vrzající plasty, velké mezery v lícování karoserie a další potíže, které již mají „tradiční“ automobilky většinou spolehlivě vyřešeny.

Automobilka pak většinou k těmto potížím mlčí stejně jako její šéf Elon Musk, který jinak bývá hlavně na sociální síti Twitter velmi výřečný.




Štítky: Tesla Elektromobil Elektromobilita Elon Musk Auto
Zdroj: RED