Rozmrazování mrazáku je často opomíjenou a neoblíbenou domácí prací. Jenže velké množství námrazy má na svědomí i vyšší účty za...
Chléb se řadí mezi nejzákladnější potraviny. Není tajemstvím, že jej lidé konzumují již po dlouhá staletí.
Pro naše zdraví je důležité dbát na dostatečný příjem veškerých živin. Kromě sacharidů a bílkovin si proto musíme pohlídat i...
Naše každodenní zvyklosti se mění pomalu, přesto některé návraty k tradici získávají na síle. To, co bylo pro předchozí generace...
Když si představíme typickou českou kuchyni, většinou se nám vybaví vydatné a chuťově výrazné pokrmy. Obalované řízky, klobásy z...
Košík plný čerstvého ovoce se už po pár dnech mění v nepoživatelné kusy. Ovoce přitom často vydrží čerstvé i týdny, je ale...
Čerstvý a voňavý chléb neodmyslitelně patří do klasického českého jídelníčku. Bohužel je ale velmi náchylný na tvrdnutí, které se...
Plýtvání potravinami je velký problém. Setkat se s ním můžete takřka ve všech vyspělých státech po celém světě.
Pečivo je pro mnoho lidí neoddělitelnou součástí každodenního jídelníčku. Čerstvě upečený chléb nebo houska mají nezaměnitelnou...
Evropská unie se rozhodla zasáhnout do trhu s chytrými telefony. Mnoho uživatelů totiž kritizovalo, že jejich zařízení přestávají...
V České republice se produkuje celá řada dobrot, které mají lidé nesmírně rádi. Mnoho z nich se dokonce vyváží i daleko za hranice.
Kuchyně je považována za srdce každé domácnosti. Je místem, kde se připravují pokrmy a rodinní příslušníci spolu tráví čas.
V českých domácnostech mají uzeniny své pevné místo. Klobásy, špekáčky nebo párky patří k jídlům, bez kterých si mnozí nedovedou...
Česká republika má pověst země piva a knedlíků. Na trzích ale na turisty čekají úplně jiné pochoutky. Vedle trdelníku, klobás a...
Pro mnohé se jedná o zákusek, který nechybí na žádné oslavě významných životních milníků, pro jiné je zase běžnou součástí...
Játra hrají v lidském těle nezastupitelnou roli. Filtrují toxiny, zpracovávají živiny a podílejí se na metabolismu tuků i cukrů. Přesto...
Správná péče o uložené potraviny hraje zásadní roli pro jejich trvanlivost i chuť. Přestože moderní technologie nabízí řadu možností,...
Zahrada je přes léto plná ovoce, které často není možné spotřebovat ještě čerstvé. Někdo z něj rád připraví marmelády, jiný...
Potraviny mají vždy omezenou dobu spotřeby. Lednice ji často umí prodloužit, někdy ale ne tolik, jak bychom si představovali. Díky...
Naši předkové dobře věděli, jak si vystačit s tím, co měli, a přitom neplýtvat. Dovednosti, které se dříve předávaly z generace na...
Devadesátá léta v Česku bývají vnímána jako divoké období intenzivní transformace, otevření se světu a nástupu konzumní společnosti....
Není tomu zdaleka tak dávno, kdy bylo zcela běžné zabalit si svačinu na cestu, do práce či školy do plastové fólie, případně do...
To, co jíme, má přímý vliv na naše zdraví. Zatímco některými potravinami svému organismu prospíváme, jiné nám mohou ubližovat....
Určit, jaké potraviny do lednice patří a jaké nikoliv, se může zdát jako banalita. Přesto v této problematice mnoho Čechů tápe. Pokud ale...
Slupky od banánu jsme většinou zvyklí rovnou vyhazovat do koše, případně je umístit do zahradního kompostu. Přitom může mít tato část...
Vypadávání vlasů, zhoršení jejich kvality či nedostatečný objem jsou problémy, které trápí miliony lidí po celém světě. A nejde pouze...
Přestože se evropské automobilky v blízké budoucnosti obávají nedostatku baterií pro elektromobily, EU už připravila novou legislativu,...
Stále více výrobců využívá takzvaného greenwashingu, kterým zlepšují renomé svých produktů i své značky. Už od příštího roku by...
Speciální nátěr na mnoho druhů ovoce, který razantně prodlouží dobu trvanlivosti podpořila i nadace Billa a Melindy Gatesových. Nově ho...
Norský státní ropný gigant Equinor už brzy spustí práce na revoluční technologii ukládání oxidu uhličitého pod mořské dno. To by mělo...