EnergoZrouti.cz

Tesla otevírá další své nabíječky i pro elektromobily jiných výrobců

  
Martin Bárta
19. 5. 2022 ▪ 18:00

Americký výrobce elektromobilů Tesla otevírá své nabíjecí stanice Supercharger v dalších pěti zemích i pro vozidla jiných výrobců. To může v některých zemích výrazně rozšířit infrastrukturu pro majitele vozidel jiných značek než je Tesla.

Tesla Supercharger v Německu
Tesla Supercharger v Německu
Foto: johnjakob z Pixabay

Americký výrobce elektromobilů Tesla otevírá své nabíječky i pro ostatní elektromobily v dalších zemích. Možnosti dobíjet elektromobil na takzvaných Superchargerech tak nově dostanou majitelé elektromobilů v dalších pěti zemích. Tesla to oznámila na svém Twitteru. Už na konci ledna firma umožnila nabíjení jiným značkám u svých nabíječek třeba v Norsku nebo ve Francii.

Tesla v minulých letech nabízela nabíjení na svých Superchargerech pouze majitelům aut vlastní značky. To se ale v minulém roce změnilo s oznámením zahájení pilotního programu Non-Tesla Supercharger. Tedy rychlonabíječek pod značkou firmy, které budou otevřené i pro ostatní značky.

Podle Tweetu, který firma zveřejnila je nabíjení jiných vozidel nově možné i v Rakousku, Belgii, Španělsku, Švédsku nebo ve Spojeném království. Majitelé elektromobilů v těchto zemích si tak nyní s prostřednictvím aplikace Tesla mohou komfortně nabít svá vozidla na dalších nových stanicích. Podle firmy tak dojde k rychlému rozšíření možností nabíjení a povzbuzení dalších řidičů k tomu, aby přešli na elektrický pohon.




Štítky: Tesla Elektromobil Auto Elon Musk Nabíjení elektromobilů
Zdroj: RED