Němce vystrašila jedovatě zelená voda ve fontánách, šlo o akci ekologických aktivistů

  
Markéta Bártová
19. 4. 2021 ▪ 08:43

Němce vystrašila zelená jedovatě vypadající voda v mnichovských kašnách. Brzy se ale ukázalo, že šlo jen o akci ekologických aktivistů ze skupiny Extinction Rebellion poukazující na nekontrolované ničení ekosystémů.

Vodní fontána (ilustrační foto)
Vodní fontána (ilustrační foto)
Foto: AnnaER / Pixabay

Obyvatele německého Mnichova v sobotu ráno poněkud překvapila jedovatě zelená voda ve dvou fontánách ve městě. Ačkoliv to zprvu vyvolalo velké znepokojení obyvatel, šlo jen o akci ekologických aktivistů ze skupiny Extinction Rebellion, kteří vodu obarvili potravinářským barvivem, aby upozornili na nekontrolované ničení ekosystémů.

Jedovou barvu způsobilo potravinářské barvivo

Hned dvě kašny v Mnichově se tak v sobotu ráno třpytily neonově zelenou vodou, která vypadala jako by v ní byla nějaká toxická příměs. V okolí kašen ale po sobě aktivisté také zanechali zprávu „Stop Ecocide“ tedy výzvu k zastavení hromadného ničení ekosystémů na zemi.

Přestože voda byla podle zprávy aktivistů obarvena neškodným potravinářským barvivem, které se samo rozpadá pod UV zářením a k nápisům využita běžná křída, hledají policisté zatím neznámého pachatele za poškození cizího majetku.

Jak aktivisté ze skupiny Extinction Rebellion uvedli na svých webových stránkách: „je třeba upozornit na nekontrolované ničení ekosystémů a s tím spojené znečištění pitné vody“. Právě proto si také skupina vybrala tuto formu upozornění. Aktivisté také upozornili na to, že by němečtí politici měli co nejdříve přijmout takzvaný zákon o ekocidech.




Štítky: Německo Mnichov Ekologie
Zdroj: RED