EnergoZrouti.cz

Dacia nabízí benefit, který k nákupu elektrického modelu zláká další řidiče

     
Nikola Stránská
27. 7. 2024 ▪ 09:01

Nejlevnější elektromobil na trhu bude nyní pro zákazníky ještě atraktivnější. Rumunská Dacia totiž ke svému elektrickému modelu Spring nabídne elektřinu na 25 tisíc kilometrů zdarma. Má to ale jeden háček: musí být na splátky nebo leasing.

Elektrická Dacia Spring
Elektrická Dacia Spring
Foto: Dacia

Už tak k v současnosti nejlevnějšímu elektromobilu se chystá automobilka Dacia přidat další benefit, který z elektrického modelu Spring jasného favorita pro mnoho zákazníků. Až do konce září totiž němečtí zákazníci budou moci koupit modernizovanou elektrickou Dacii s nabíjením na 25 tisíc kilometrů zdarma.

Dacia plánuje zatraktivnit nejlevnější elektromobil v Německu, model Spring. Každý kdo si jej totiž objedná spolu s leasingovou nebo finanční smlouvou do 30. září 2024, obdrží náhradu nákladů na elektřinu pro prvních 25 000 kilometrů, což podle Dacie představuje úsporu 1 471,69 eur (přibližně 37 tisíc korun).

Nová generace modelu Spring, která je dostupná od 16 900 eur (cca 428 tisíc korun), přichází ve třech výbavových variantách: Essential, Expression a Extreme. Model nabízí výkon 48 kW/65 PS a zrychlení z 0 na 100 km/h za méně než 14 sekund. Menší verze s výkonem 33 kW/44 PS zvládne totéž za necelých 19 sekund.

Všechny verze mají baterii o kapacitě 26,8 kWh, která zajišťuje dojezd přes 220 kilometrů. Spotřeba energie je podle Dacie průměrně 14,6 kWh/100 km dle WLTP.

Standardně je k dispozici 7kW AC nabíječka, která nabije baterii za méně než 11 hodin z domácí zásuvky nebo za čtyři hodiny z 7kW wallboxu. Volitelně je k dispozici 30kW DC nabíječka, která umožňuje rychlé nabíjení z 20 % na 80 % za 45 minut.

Rumunská Dacia vlastněná Renaultem tak v současnosti nabízí jeden z mála elektromobilů, který je opravdu dostupný masám. Přestože kvalitu provedení například interiéru lze jen obtížně srovnávat s výrazně dražšími modely, Dacia je dlouhodobě oblíbená právě kvůli nízkým cenám za své spolehlivé modely, které i v tuzemsku využívá velký počet řidičů.



Sdílejte článek  
       


Štítky: Elektromobil Auto Automobily Doprava Dacia Dacia Spring Elektromobilita
Zdroj: Dacia Deutschland



Pondělník.

Přehled aktuálního dění každé pondělní ráno ve vaší schránce.