EnergoZrouti.cz

Budějovický Budvar musel ve Spojeném království zaplatit miliony korun. Nevěděl, že má recyklovat

     
Martin Bárta
15. 8. 2024 ▪ 12:19

Budějovický Budvar musel ve Spojeném království zaplatit dvanáct milionů korun. Místní pobočka Budweiser Budvar UK Ltd. totiž podle úřadů nevěděla, že musí plnit zákonnou regulaci týkající se obalů.

Varna pivovaru Budějovický Budvar
Varna pivovaru Budějovický Budvar

Více než dvanáct milionů korun zaplatí Budweiser Budvar UK Ltd., který dováží na trh ve Spojeném království pivo z Českých Budějovic, za zanedbání svých povinností. Společnost se podle místních úřadů měla již v roce 2004 zaregistrovat jako producent obalů a podniknout kroky k zajištění jejich recyklace. Firma však podle svých slov o této povinnosti nevěděla.

Na tuto povinnost Budvar upozornila až Agentura pro životní prostředí, která nakonec firmě nabídla několik možností řešení. Distributor budějovického piva by tak měl buď zaplatit peněžní sankci, čelit trestnímu stíhání, nebo přispět na kampaň organizace Keep Britain Tidy.

Firma si nakonec vybrala poslední možnost a po ukončení vyšetřování nyní přispěla částkou 414 003,54 liber (12,1 milionu korun) zmíněné neziskové organizaci.

Budweiser Budvar UK Ltd. také následně provedl změny ve svém fungování a nyní již plní nařízení o obalech ve Spojeném království. Všechny náklady, které za roky své neaktivity ušetřila, nyní věnuje na projekt, jehož cílem je zlepšovat a obnovovat životní prostředí ve Spojeném království.



Sdílejte článek  
       


Štítky: Budvar Pivo Británie Spojené království Budějovický Budvar Recyklace Odpady Pokuta České Budějovice


Pondělník.

Přehled aktuálního dění každé pondělní ráno ve vaší schránce.