EnergoZrouti.cz

Amazon uvedl v Německu do provozu flotilu elektrických dodávek

  
Martin Bárta
4. 8. 2020 ▪ 16:52

Největší světový on-line prodejce - americký Amazon uvedl ve svém distribučním středisku v německém Essenu do provozu 150 nových dodávek na elektrický pohon.

Amazon
Amazon
Foto: Fotobanka Pixabay & Pexels

Americký on-line prodejce Amazon spustil v Německu svou flotilu 150 dodávek na elektrický pohon. Dodávky budou sloužit především pro doručování zákazníkům prostřednictvím služby Amazon Prime. Společnost díky tomu sníží své emise CO2 a dále se tak přiblíží závazku stát se do roku 2040 uhlíkově neutrální.

340 nabíječek a přes 150 dodávek u distribučního centra v Essenu

Amazon ke svému distribučnímu centru v německém Essenu postavil i 340 nabíječek na elektrická vozidla především právě pro dobíjení svých dodávek. Vozidla budou obsluhovat primárně zákazníky v hustě osídleném Porúří.

Amazon už pro svůj závazek v rámci zlepšování globálního klimatu objednal od amerického výrobce Rivian 100 000 dodávek na elektrický pohon a lze tedy očekávat obrovský nárůst těchto vozidel nejen ve flotile největšího světového obchodníka. Společnost také navazuje partnerství s dalšími značkami výrobců vozidel na bateriový pohon po celém světě aby svou flotilu udělal uhlíkově neutrální co nejdříve a splnil nastavené limity.

Firma pro podporu svého klimaticky neutrálního fungování investuje i do dalších technologií. Ve Španělsku tak nedávno ohlásila nový projekt solárního parku, který by měl poskytnout kapacitu až 149 MW obnovitelné energie. Amazon v současnosti pracuje na 91 projektech obnovitelné energie po celém světě.




Zdroj: Amazon Blog