
Koncem listopadu už v některých domácnostech začínají vonět perníčky. Někdo začíná péct s předstihem, aby všechno stihl, jiný se...

Pro někoho je příprava masa zábava, pro jiné spíše utrpení. Ne každý dokáže na grilovačce vykouzlit šťavnatý steak nebo dokonalá...

Pokud často pečete nebo grilujete, bude se vám tato pomůcka více než hodit. Díky ní jídlo připravíte snáze, a ještě ochráníte povrch...

Horkovzdušné fritézy jsou rok od roku nejen v českých kuchyních populárnější. Internetový prostor doslova zavalily různé recepty, které...

Předehřívání trouby patří v mnoha domácnostech ke kuchařským standardům. Lidé jsou zvyklí si v mezičase připravit jednotlivé...

Trouba bývá královnou kuchyně. Peče, zapéká, hřeje – dokud jí do cesty nepřijde něco, co tam vůbec nepatří. Většina lidí se přitom...

Výběr vestavné trouby může výrazně ovlivnit nejen chuť pokrmů, ale také spotřebu energie a komfort v kuchyni. Zatímco klasické...

Tradiční fritézy mohou být v kuchyních vítaným společníkem. Na druhou stranu platí, že mají celou řadu nevýhod.

V českých kuchyních se pomalu, ale jistě začínají objevovat nové zvyklosti. Jednorázový pečicí papír ustupuje do pozadí a místo něho...

Horkovzdušné trouby jsou součástí většiny domácností. Díky rovnoměrnému rozvodu tepla zajišťují kvalitní pečení, kratší dobu...

Při úklidu domácnosti máme dvě možnosti. Buď sáhneme po chemických přípravcích, nebo si zkusíme pomoci běžně dostupnými...

Chléb se řadí mezi nejzákladnější potraviny. Není tajemstvím, že jej lidé konzumují již po dlouhá staletí.

Připálené sklo v troubě trápí čas od času snad každého kuchaře. Stačí jednou odklopit víko zapékací mísy kvůli vypečení...

Národní kuchyně představují mnohem více než jen soubor tradičních receptur. Jsou živou kronikou, která prozrazuje historii a kulturu....

Malý výsuvný prostor pod troubou bývá většinou přehlížen. Lidé ho běžně využívají jen jako odkládací místo pro plechy a...

Pečivo je pro mnoho lidí neoddělitelnou součástí každodenního jídelníčku. Čerstvě upečený chléb nebo houska mají nezaměnitelnou...

Každý kuchař ví, že kvalita a chuť pokrmu nezávisí jen na surovinách, ale i na správném postupu a trpělivosti. Objevování nových...

Dnešním českým kuchyním dominují rozličné druhy nádobí a moderní spotřebiče. Každý z nich má svůj specifický účel a lze jej...

Spotřeba cukru patří dlouhodobě k největším zdravotním problémům moderní společnosti. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) je...

Představte si, že byste mohli koláč upéct v rekordním čase a zároveň spotřebovat méně elektrické energie než v klasické pečicí...

Naučit se připravovat některé chody nemusí být vůbec složité. Víceméně každý zvládne uvařit, upéct, usmažit nebo ugrilovat nějaké...

Máslo je jednou ze základních surovin české kuchyně. Patří do pečení, omáček, krémových polévek, pod kuře, nebo jen tak na čerstvý...

Mnoho lidí se domnívá, že k upečení dokonalého křupavého chleba potřebují nejprve investovat do kvalitní domácí pekárny. Pravdou ale...

Technologie se neustále posouvají závratným tempem dopředu. To má vliv na celou řadu rozličných oblastí lidského života.

Moderní technologie dokážou lidem do značné míry usnadnit každodenní život. K takřka neustálému pokroku dochází v mnoha různých...

Značná část dezertů je charakteristická vysokým obsahem pšeničné mouky, cukru nebo obou těchto ingrediencí zároveň. To mnohým lidem...

Trouby jsou neodmyslitelnou součástí dnešních domácností. Na trhu je nespočet modelů s desítkami různých funkcí, ale i přesto většina...

Energetické mýty z tuzemských domácností stále nevymizely. Lidé kvůli nim ale stále přicházejí o tisíce korun ročně, které zaplatí...

V Ostravě se po úspěšném pilotním provozu rozšiřují kontejnery na sběr jedlých olejů a tuků z domácností. Provoz tohoto systému navíc...

Ostrava spustila společně s firmou Trafin Oil pilotní projekt sběru jedlých tuků a olejů. Prozatím ve dvou městských částech tak...