
Ořechy patří mezi potraviny, které si většina lidí spojuje spíše s Vánoci nebo sladkými moučníky. Přitom se ukazuje, že mají v...

Babičky často musely hospodařit s minimálním rozpočtem nebo si vystačit s tím, co zrovna bylo. Díky tomu se tak naučily využít v kuchyni...

Jíst maso každý den není zdravé a v dnešní době ani příliš ekonomické. To už ale věděly i naše babičky, které ho pravidelně...

Na první pohled se zdá, že u vitamínů a minerálů není co řešit – vezmete doplněk a máte splněno. Jenže realita je složitější....

Ve Skandinávii stejně jako ve zbytku Evropy bojují s výskytem myší v blízkosti lidských obydlí. Ačkoliv by se mohlo zdát, že se nejedná o...

Luštěniny neodmyslitelně patří do zdravého a vyváženého jídelníčku. Řada lidí se jim ale vyhýbá. Mnoho osob je totiž vnímá jako...

Někdy stačí jen malá změna, aby si člověk všiml velkého rozdílu. V jídelníčku se takovým bodem zlomu může stát výběr správné...

Česká kuchyně má bohatou historii, která odráží kulturní i společenský vývoj země. Od středověku přes období Habsburské monarchie...

Čeština se v průběhu let neustále mění. Některým slovům, která používá současná generace, by naše babičky či prababičky rozhodně...

Zahrádkaření je v České republice velmi rozšířeným fenoménem. To dokázalo i několik průzkumů, které byly na toto téma provedeny.

Uvařit perfektně nadýchanou rýži, která se nebude slepovat a zároveň bude skvěle chutnat, je umění. Ačkoliv by se mohlo zdát, že...

Ve značné části světových kuchyní se omáčky zahušťují smetanou, škrobem nebo moukou. Výjimkou není ani ta česká, kde je mouka i...

Dnešním českým kuchyním dominují rozličné druhy nádobí a moderní spotřebiče. Každý z nich má svůj specifický účel a lze jej...

Česká kuchyně je velmi pestrá. Takřka v každém kraji je možné narazit na určitou specialitu, na kterou tamější obyvatelé nedají...

Po překročení padesátého roku života se v našem těle začínají dít změny. Mezi ty nejsnáze identifikovatelné patří bezesporu větší...

To, co jíme, má přímý vliv na naše zdraví. Zatímco některými potravinami svému organismu prospíváme, jiné nám mohou ubližovat....

Objevili jste podivné skvrny na povlečení, drobný prach pod skříní nebo cítíte svědění po probuzení? Na první pohled jde o běžné...

V dřívějších dobách se tyto potraviny používaly k přípravě skromných jídel, která alespoň trochu vyvažovala absenci masa v...

Česká kuchyně má hluboké kořeny a stovky let se vyvíjela pod vlivem venkova, šlechty i okolních národů. Přestože většina lidí zná...

Mnoho lidí prvotní příznaky cukrovky přirovnává k běžným potížím. Za těmito zdánlivě nevinnými příznaky však může stát právě...