
Polévka může být silná, voňavá a plná chuti. Pokud do ní ale dáte jedno konkrétní koření, její potenciál zcela narušíte. Této...

Říká se, že ráno dělá den. To, čemu se věnujeme po probuzení, má zásadní vliv na to, jak se budeme cítit po celý den. Většina z nás...

Při úklidu domácnosti máme dvě možnosti. Buď sáhneme po chemických přípravcích, nebo si zkusíme pomoci běžně dostupnými...

Chléb se řadí mezi nejzákladnější potraviny. Není tajemstvím, že jej lidé konzumují již po dlouhá staletí.

Pro naše zdraví je důležité dbát na dostatečný příjem veškerých živin. Kromě sacharidů a bílkovin si proto musíme pohlídat i...

Kdysi se tato jídla řadila k rychlému občerstvení a byla dostupná v závodních jídelnách nebo třeba v bufetech na nádražích. Postupem...

Brokolice rozděluje lidi na dva pomyslné tábory. Zatímco jedni tuto zeleninu nemají v oblibě, jiní ji milují a s chutí ji zařazují do...

Každý kuchař ví, že kvalita a chuť pokrmu nezávisí jen na surovinách, ale i na správném postupu a trpělivosti. Objevování nových...

Uvařit perfektně nadýchanou rýži, která se nebude slepovat a zároveň bude skvěle chutnat, je umění. Ačkoliv by se mohlo zdát, že...

Vůně se řadí mezi nejsilnější a nejrozmanitější smyslové vjemy, se kterými se lidé mohou setkat. Dokáže ovlivnit emoce, chování a...

Ve značné části světových kuchyní se omáčky zahušťují smetanou, škrobem nebo moukou. Výjimkou není ani ta česká, kde je mouka i...

Sladké pochutiny se mohou obecně těšit z velké obliby. Pro každý stát je typická jiná specialita, nicméně vlivem globalizace se tato...

Naučit se připravovat některé chody nemusí být vůbec složité. Víceméně každý zvládne uvařit, upéct, usmažit nebo ugrilovat nějaké...

S příchodem prosluněných jarních a letních měsíců se příroda probouzí. Bohužel se to však netýká pouze prospěšných živočichů a...

Máte ještě v živé paměti fronty na bonové knížky a vůni novoty, kterou měla každá věc v Tuzexu? V tom případě jste pravděpodobně...

Asi každý chce, aby jeho prádlo bylo po vyprání hebké, voňavé a celkově co možná nejpříjemnější na dotek. Proto si lidé oblíbili...

Za špatně umytými skleničkami a dalším nádobím většinou nestojí nevhodně vybraná mycí tableta, nýbrž tvrdá voda, ulpívající zbytky...

Pravidelná konzumace ryb je prospěšná pro naše zdraví. Jedná se totiž o vynikající zdroj kvalitních bílkovin, vitamínů skupiny B a D a...

Určit, jaké potraviny do lednice patří a jaké nikoliv, se může zdát jako banalita. Přesto v této problematice mnoho Čechů tápe. Pokud ale...

Značná část dezertů je charakteristická vysokým obsahem pšeničné mouky, cukru nebo obou těchto ingrediencí zároveň. To mnohým lidem...

Škůdci a různé choroby rostlin jsou noční můrou snad každého pěstitele. Mohou zničit nejen značnou část úrody, ale i okrasných...

Nádherně rozkvetlé muškáty jsou snem velké spousty českých zahrádkářů. Tato rostlina patří k nejoblíbenějším a nejčastěji...

Přestože zní tato kombinace nezvykle, opravdu funguje. Obyčejný černý nebo zelený čaj už nemusíte používat pouze pro přípravu tohoto...

Jogurt se solí není zrovna kombinací, která by zněla pro většinu lidí z chuťového hlediska lákavě. Značná část osob upřednostňuje...

Guláš se právem řadí na přední příčky nejoblíbenějších českých jídel. Mnoho lidí má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit...

Období letních prázdnin je v České republice spojené mimo jiné s grilováním. Tato činnost k dlouhým letním večerům zkrátka...

Naše babičky mnohdy velmi dobře věděly, jaké potraviny prospívají lidskému zdraví. Dnes jejich tvrzení velmi často potvrzují i vědecké...

Každá kuchyně má svá specifika a tradiční jídla, přičemž na některá z nich lidé z jiných zemí nahlížejí jako na kuriozitu. Jedno...

Mikrovlnná trouba se bezpochyby řadí mezi nejpoužívanější domácí spotřebiče. Je zpravidla nesmírně jednoduchá na používání a...

Miliony domácností by mohla vytápět speciální tepelná baterie, kterou v současnosti vědci začínají testovat v reálném použití. Ta by...