EnergoZrouti.cz

Tesla testuje otevření svých nabíjecích stanic i pro jiné značky v dalších zemích

  
Martin Bárta
31. 1. 2022 ▪ 15:54

Největší světový výrobce elektromobilů, americká Tesla potěší další zákazníky elektromobilů ostatních značek. V dalších dvou zemích jim totiž nabídne nabíjení na vlastních nabíjecích stanicích - Superchargerech.

Supercharger Tesla
Supercharger Tesla
Foto: Neo Tan on Unsplash

Už v listopadu loňského roku nabídla americká Tesla novinku v podobě pilotního testu možnosti nabíjet i vozidla jiných značek u vlastních nabíjecích stanic. V síti Superchargerů, jak Tesla své nabíjecí body nazývá, tak mohli začít nabíjet majitelé elektromobilů v Nizozemsku. K nim se nyní přidávají i další dvě země.

Nabíječky se otevírají jen pomalu, kvůli přetížení

V pilotním projektu si tak budou moci nabíjení na nabíječkách Tesly, které se řadí ty s nejvyšší rychlostí nabíjení i snadnou obsluhou, užít i majitelé elektromobilů dalších značek ve Francii a Norsku.

Podle mapy Superchargerů je nyní vidět, že pilotní režim zatím funguje jen na jednotkách nabíjecích stanic. Brzy by se k nim ale měly přidat nabíječky další. Postupné zavádění pilotního režimu firma dělá velmi opatrně a to tak, aby nedošlo k jejich přetížení majiteli jiných značek, což by mohlo nahněvat samotné zákazníky Tesly.

Vlastní síť Superchargerů Tesla buduje už několik let. V současné době je po celém světě k dispozici víc jak 30 tisíc těchto nabíjecích stanic. V České republice je tak podle mapy dostupné přímo na webových stránkách společnosti sedm nabíječek Supercharger.




Štítky: Tesla Elektromobil Auto Nabíjení elektromobilů Nabíječky
Zdroj: RED