Škoda představila elektrický ENYAQ ve verzi kupé. Nebude pro každého.

  
Martin Bárta
31. 1. 2022 ▪ 16:32

Škoda Auto představila novou verzi svého populárního modelu ENYAQ. Ten se nyní dočká karosářské verze kupé a nabídne i sportovní variantu RS. Nebude ale pro každého.

Škoda ENYAQ kupé iV RS
Škoda ENYAQ kupé iV RS
Foto: Škoda Auto

Škoda Auto dnes představila další elektrickou novinku ve svém portfoliu. Nejde sice přímo o nový model, jelikož navazuje na v současnosti již populární elektromobil ENYAQ iV. Nová je ale jeho karoserie. Dnes představený ENYAQ totiž nabídne verzi kupé.

Škoda ENYAQ RS – jen pro ty majetnější

Novou Škodu si dnes zájemci mohli poprvé prohlédnout v rámci virtuálního přenosu s šéfem značky Thomasem Schaeferem a herečkou Annou Geislerovou. Několik záběrů tak postupně představilo rysy a nakonec i celý nový vůz značky ve verzi kupé. Škoda také ukázala video zaznamenávající její vozy nejen v důležitých momentech Československa.

Už nyní po oficiálním představení nového kupé je ale jasné, že „nový“ model nebude úplně pro každého. Půjde totiž nejspíš o jeden z nejdražších modelů v historii značky. Škoda se tím tak stále více přesouvá do prémiového sektoru pro majetnější zákazníky.

Elektromobil Škoda ENYAQ iV kupé , Škoda...

ENYAQ ve verzi kupé tak nabídne atraktivnější design, který bude rovnou i ve verzi RS, jež u mladoboleslav­ského výrobce značí ostřeji laděné vozy. Vozidlo ale nabídne kromě nové karosářské verze i vylepšený software a nižší spotřebu díky lepší aerodynamice.

Škoda Auto plánuje v příštích letech nabídnout podle mluvčího Pavla Jíny nabídnout minimálně tři další plně elektrické modely, které rozšíří současnou nabídku jednoho plně elektrického vozu a dalších plug-in či mild hybridních vozidel.




Štítky: Elektromobil Auto Škoda Auto ENYAQ
Zdroj: RED