EnergoZrouti.cz

Výrobce elektromobilů Tesla zřejmě chystá novinku, která potěší hlavně české majitele

  
Martin Bárta
19. 2. 2022 ▪ 17:34

Americký výrobce elektromobilů Tesla chystá podle známého leakera novinku, která potěší zejména české majitele vozů. Mimo ni ale Tesla chystá na letošní rok velkou nálož softwarových novinek.

Interiér elektromobilu Tesla
Interiér elektromobilu Tesla
Foto: Bram Van Oost on Unsplash

Podle zpráv známého leakera, který si na Twitteru říká @greentheonly by už v blízké době mohla americká automobilka Tesla pod vedením Elona Muska připravit novinku, která jistě potěší nejen všechny české současné, ale i budoucí majitelé vozů.

Podle krátké zprávy, která se objevila na sociální síti Twitter by totiž měly všechny vozy amerického výrobce elektromobilů dostat podporu Češtiny a Turečtiny. Mnoho majitelů by tak konečně mohlo ovládat svůj vůz naplno v češtině.

Už na začátku roku přitom šéf automobilky Elon Musk avizoval, že letošní rok by se měla společnost zaměřit primárně na software. Právě to tak dává zprávě o nových lokalizacích mnohem větší věrohodnost.

Mimo lokalizace do českého jazyka by tak mohlo ještě letos dojít ke spoustě dalších softwarových novinek, které u Tesly patří mezi jednu z velkých výhod. Dalšího zlepšení se tak jistě dočkají i technologie autonomní jízdy, které právě u vozidel amerického výrobce patří mezi jedny z nejdokonalejších.




Štítky: Elektromobil Auto Tesla Elon Musk
Zdroj: RED