Plány Evropské unie s elektromobily jsou podle automobilek nesmysl

  
Martin Bárta
13. 9. 2021 ▪ 16:17

Plány Evropské unie v oblasti elektromobility jsou podle výrobců automobilů velmi vzdálené od reality. Pro splnění cílů unie by se totiž musel počet elektromobilů zvýšit o 5 000 % jen za devět let a to je podle odborníků v současnosti opravdu nereálné.

Bude nabíječek elektromobilů dostatek?
Bude nabíječek elektromobilů dostatek?
Foto: John Cameron / Unsplash

Ačkoliv Evropská unie, ale i samotné automobilky v posledních letech více tlačí na rozšiřování elektromobilů na evropských silnicích, realita je stále jiná. Auta na bateriový pohon se totiž nerozšiřují tak rychle jak by si unie přála, podle automobilek jsou pak navíc její plány čistý nesmysl.

30 milionů? Nesmysl tvrdí automobilky

Evropská unie si v nedávné době stanovila nový cíl pro rozšiřování vozidel s elektrickým pohonem a to 30 milionů kusů na silnicích do roku 2030. Aby se ale takový cíl splnil, musel by se počet vozidel na evropských silnicích zvýšit téměř o 5 000 %, což je v současné době velmi nereálné.

Ačkoliv výrobci automobilů, nejen ze starého kontinentu, pracují na vývoji nových modelů a oznamují své velkolepé plány na ukončení prodeje spalovacích motorů v nejbližších dekádách, realita bude nejspíše úplně jiná. Samotné automobilky se sice snaží cíle regulátorů plnit, protože ví, že je to jinak kvůli vysokým pokutám za překročení emisních limitů bude stát i velké peníze. Na druhou stranu mnoho automobilek už nyní vyčleňuje finance na úhradu sankcí, je jim totiž naprosto jasné, že emisní cíle nesplní.

Podle Evropské asociace automobilů (ACEA) bylo v roce 2019 pouze 0,25 % ze všech automobilů provozovaných na evropských silnicích s bateriovým úložištěm. Nová vozidla na baterie se sice na silnicích objevují ve stále větší míře a to hlavně v zemích se štědrou dotační politikou, i přes to je ale reálné nahrazování vozidel na konvenční paliva velmi pomalé.

Vozidla, která nebude kde nabíjet

Vize Evropské unie o elektromobilitě je tak podle ředitele ACEA Erica-Marka Huitema velmi vzdálená realitě. Podle něj také automobilky v současné době investovaly již velmi velké finance do výzkumu a vývoje nových vozidel, i přes to ale nyní není podobný skok v implementaci elektromobility reálný.

Problémem ovšem není jen současná krize v automobilovém průmyslu, kterému chybí obrovské množství komponent ale hlavně počítačových čipů. Elektromobilita totiž v Evropě, ale samozřejmě i v USA trpí nedostatkem veřejných nabíjecích stanic. Pro rychlejší rozvoj elektromobility tak bude nezbytné i rychlé navyšování dobíjecích stojanů.

Právě nabíjecích míst je v Evropě přibližně 300 tisíc. Aby bylo možné nabíjet obrovské množství elektromobilů, které má Evropa v plánu dostat na silnice, muselo by jich razantně přibýt a to odhadem až na 200 milionů.




Štítky: Elektromobil Auto Evropská unie
Zdroj: RED