EnergoZrouti.cz

Dacia drasticky zlevnila svůj elektromobil, aktuálně tak nemá konkurenci

  
Nikola Stránská
10. 1. 2024 ▪ 13:54

Dacia dramaticky zlevnila svůj jediný elektromobil. Její Spring je tak nově možné koupit už za necelých 315 tisíc korun. Nabídka ale platí jen pro zákazníky v Německu.

Elektromobil Dacia Spring je nyní za nejnižší cenu
Elektromobil Dacia Spring je nyní za nejnižší cenu
Foto: Dacia

Elektromobil za méně než 350 tisíc korun. Taková nabídka většinou bývá spíše v marketingových materiálech při propagaci menších vozítek, které je možné využívat už od 15 let. Aktuální krok automobilky Dacia ale rozhodně zvýší prodeje jejího městského elektrického vozidla Spring. Ten patří dlouhodobě mezi nejlevnější elektromobily na trhu, díky aktuální slevě, ale nemá konkurenci.

Výrazná sleva, díky které bude možné elektrickou Dacii koupit v přepočtu už za méně než 320 tisíc korun je ale časově omezená pouze do konce března. Smůlu navíc mají i zájemci v Česku, nakoupit zvýhodněnou elektrickou Dacii totiž bude možné pouze pro zákazníky v Německu, kterým chce automobilka kompenzovat konec místního bonusu na nákup elektromobilů.

Dacia Spring s výkonnější verzí motoru o 65 koních tak v Německu vyjde na 24 550 eur, po odečtení aktuálního bonusu 10 tisíc eur, ale nyní v akci jen na 14 550 eur, tedy necelých 358 tisíc korun. Pro srovnání stejnou verzi tuzemská pobočka firmy nabízí ve svém konfigurátoru od 576 400 Kč. Levnější verze Dacia Spring 45 pak v Německu vyjde na 12 750 eur (cca 314 tisíc korun), tuzemský konfigurátor ji ale aktuálně nenabízí.

Obě verze elektromobilu pak obsahují baterii 26,8 kWh, která umožňuje dle podmínek dojezd 200 – 300 kilometrů. Nejde sice o žádný dramatický dojezd, pro městské využití jde ale za současnou cenu o bezkonkurenční nabídku.

Automobil za tuto cenu má ovšem i svou stinnou stránku. Ačkoliv se firma u slevové nabídky chlubí pěti hvězdičkami v Green NCAP, tedy v jakémsi ekologickém skóre konsorcia NCAP, z hlediska bezpečnosti už je to s jeho hodnocením výrazně horší. V bezpečnostním hodnocení vozu totiž Dacia Spring získala pouze jednu hvězdu z pěti možných, a to ještě s „odřenýma ušima“.




Štítky: Elektromobil Auto Dacia Německo Levné elektromobily Levná auta Dacia Spring