ABB otevře ve Spojených státech novou továrnu na nabíječky elektromobilů

  
Tomáš Jelínek
15. 9. 2022 ▪ 16:00

Technologický gigant ABB chystá rozšířit své výrobní kapacity v USA o novou továrnu na nabíječky pro elektromobily. Ty v Česku využívá třeba nabíjecí síť energetické společnosti ČEZ.

Vizualizace nabíjecích stanic ABB
Vizualizace nabíjecích stanic ABB
Foto: ABB

Švédsko – švýcarský technologický gigant ABB se chystá rozšířit své výrobní kapacity v oblasti nabíječek pro elektromobily. V těch už nyní patří mezi jednoho z hlavních výrobců. Nová továrna by měla vzniknout v Jižní Karolíně a má vytvořit víc jak stovku pracovních míst.

Firma očekává, že nová továrna by mohla vyrábět zhruba 10 tisíc nabíjecích stanic s výkonem 20 až 180 kW ročně. Ty jsou ideální pro nabíjení na veřejných místech. Produkty z továrny ve městě Columbia by se tak mohly objevit jak u hlavních silničních tahů, tak i v soukromých prostorech firemních vozových parků.

ABB ve svých stávajících továrnách v USA již ale vyrábí i nabíjecí stanice určené pro osobní vozidla, autobusy či nákladní vozidla, která zvládnou nabíjet výkonem od 150 do 450 kW.

Technologii nabíječek od ABB v tuzemsku využívá třeba společnost ČEZ, jejíž síť je v současnosti největší veřejnou sítí nabíjecích stanic v Česku.




Štítky: Elektromobilita Elektromobily Nabíječky ABB Továrna USA
Zdroj: ABB