
Během posledních let zažívá česká kuchyně částečnou renesanci. Lidé se vracejí zpět k tradičním pokrmům, které dříve upadaly v...

Výběr vestavné trouby může výrazně ovlivnit nejen chuť pokrmů, ale také spotřebu energie a komfort v kuchyni. Zatímco klasické...

Digestoř je jeden z těch spotřebičů, u kterých si člověk uvědomí jejich užitečnost až ve chvíli, kdy přestanou fungovat tak, jak mají....

Zimní zelenina nemá nejlepší pověst. Od prosince do března často chutná mdle, působí nevýrazně, někdy dokonce zanechává v ústech...

Mnoho lidí vybírá sporák hlavně podle ceny nebo zvyku, ale skutečné rozdíly v nákladech na vaření dokážou překvapit. Účinnost...

Vůně jídla z pánve často napoví, jak dopadne celý výsledek. Stačí pár vteřin nepozornosti a i ten nejlépe připravený pokrm může mít...

Polévka může být silná, voňavá a plná chuti. Pokud do ní ale dáte jedno konkrétní koření, její potenciál zcela narušíte. Této...

Babičky často musely hospodařit s minimálním rozpočtem nebo si vystačit s tím, co zrovna bylo. Díky tomu se tak naučily využít v kuchyni...

Vývar je základem české kuchyně. Kromě toho, že je sám o sobě skvělým jídlem v období chřipek, patří i do nespočtu dalších...

Malý výsuvný prostor pod troubou bývá většinou přehlížen. Lidé ho běžně využívají jen jako odkládací místo pro plechy a...

Těstoviny se řadí mezi nejoblíbenější pokrmy na světě. Podle dostupných informací jich lidé sní přibližně 15 milionů tun ročně.

Brokolice rozděluje lidi na dva pomyslné tábory. Zatímco jedni tuto zeleninu nemají v oblibě, jiní ji milují a s chutí ji zařazují do...

Uvařit perfektně nadýchanou rýži, která se nebude slepovat a zároveň bude skvěle chutnat, je umění. Ačkoliv by se mohlo zdát, že...

Dnešním českým kuchyním dominují rozličné druhy nádobí a moderní spotřebiče. Každý z nich má svůj specifický účel a lze jej...

V kuchyni je možné najít celou řadu předmětů, které slibují, že dokážou ušetřit čas i energii. Některé z nich mohou být skutečně...

Ve světě, kde se každá minuta počítá a cena energií stoupá, začíná být stále důležitější hledat způsoby, jak dělat běžné věci...

Moderní technologie se nevyhýbají ani kuchyni. Mnoho klasických spotřebičů tak nahrazují jiné varianty, které často šetří čas, zdraví...

Během vaření někdy zašpiníme obrovské množství nádobí. Jeho následné mytí a uklízení rozhodně nepatří mezi oblíbené činnosti. V...

Každoročně se různě na naší planetě vyhodí zbytečně několik milionů tun jídla. Někdy schválně a někdy naopak z nepozornosti,...

Technologie se neustále posouvají závratným tempem dopředu. To má vliv na celou řadu rozličných oblastí lidského života.

Moderní technologie dokážou lidem do značné míry usnadnit každodenní život. K takřka neustálému pokroku dochází v mnoha různých...

Když se řekne česká kuchyně, většině cizinců se vybaví pivo, guláš a knedlíky. Právě poslední jmenovaný pokrm je přitom skutečným...

Rýže je základem mnoha jídel po celém světě a ve své podstatě jde o jednu z nejjednodušších surovin. Přesto se právě při její...

Guláš se právem řadí na přední příčky nejoblíbenějších českých jídel. Mnoho lidí má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit...

Zdánlivě patří vařená vejce k těm nejjednodušším potravinám na přípravu. Prostě je umístíte do vody a necháte uvařit. Ve...

Každá správná kuchyň je vybavena klasickými spotřebiči. Pokrmy nejčastěji připravíte na sporáku nebo v troubě. Právě tito dva...

Ohřev jídla nebo vaření na plynovém sporáku je každodenní součástí mnoha tuzemských i zahraničních domácností. Ve většině...

Téměř 40 000 předčasných úmrtí, k nimž dochází v zemích Evropské unie a ve Velké Británii, má jedno společné. Podle vědců za nimi...

Potraviny v Česku by mohly brzy začít znovu výrazně zdražovat. Důvodem tentokrát ovšem nebude inflace či tlaky zahraniční konkurence na...

Kuchyňské sporáky podle studie emitují silný skleníkový plyn metan, i když jsou vypnuté. Uniklý metan přitom není nijak sledován a může...