EnergoZrouti.cz

V létě přijde nástupce nejlevnějšího elektromobilu na trhu, čeká elektromobily levná ofenziva?

  
Martin Bárta
24. 1. 2024 ▪ 10:44

Už v létě by se k prvním zákazníkům mohla dostat nová verze elektrické Dacie Spring. Levné elektromobily by se tak mohly dostat „na nový level“. Nová levná elektrická Dacie by ale podle nás měla vyřešit především svou bezpečnost.

Modernizovaná Dacia Spring podle představ AI
Modernizovaná Dacia Spring podle představ AI
Foto: Martin Bárta / DALL.E

Už na konci února by se podle informací poskytnutých rumunskou automobilkou Dacia měla na autosalonu v Ženevě ukázat veřejnosti nová Dacia Spring. Jediný elektrický model z dílny firmy ukazuje, že elektromobilita nemusí být drahá a při troše kompromisů může být skvělou volbou pro mnoho majitelů vozidel se spalovacím motorem.

Nová verze, která by mohla být řešení některých neduh současného modelu, by pak mohla být podle německého serveru auto-motor-sport k objednání od března. K prvním zákazníkům by se tak nové modely mohly dostat ještě v létě.

Elektrický Spring by mimo výrazných změn exteriéru mohl zaznamenat i další vylepšení v technologiích vozu. Ty jsou samozřejmě vzhledem k ceně na úplně jiné úrovni než u vozidel dalších značek, ty ale právě Dacii nemohou absolutně konkurovat cenovými podmínkami.

Vylepšení nového Springu by za nás mělo vyřešit hlavně problémy se svou bezpečností. Ta je totiž podle testů Euro NCAP na velmi špatné úrovni. Při vyšší bezpečnosti vozu by se z něj mohl stát trhák i pro mnoho seniorů nebo menších rodin s dětmi, kteří v současnosti i kvůli ceně a bezpečnosti preferují korejské vozy.




Štítky: Auto Elektromobil Dacia Dacia Spring Elektromobilita