EnergoZrouti.cz

Škoda představí v září nové plně elektrické SUV ENYAQ iV

  
Martin Bárta
23. 7. 2020 ▪ 08:44

Mladoboleslavská Škoda Auto ještě letos naplno vstoupí do elektrické revoluce svých modelů, když v září představí v Praze nové plně elektrické SUV Škoda ENYAQ iV.

Maskovaná Škoda Enyaq
Maskovaná Škoda Enyaq
Foto: Škoda Auto

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto letos plně pokročí do nového věku a představí nové SUV ENYAQ iV s elektrickým pohonem. Podle automobilky by letos mělo jít o její nejdůležitější představený vůz, který se stane revolucí v její produkci.

Škoda ENYAQ iV by podle Škody také měla sesadit Superb z jeho dlouhodobého trůnu vlajkové lodi automobilky což má samozřejmě spojitost s revolucí v oblasti pohonu nových vozů.

Nový ENYAQ, který opět dostal do svého názvu písmeno Q jako jeho předchůdci Kodiaq, Karoq nebo Kamiq by měl nabídnout jak již bylo zmíněno plně elektrický pohon a to jak zadních tak i všech kol. K dispozici bude také několik různých velikostí baterie tak aby si vybral opravdu každý.

ENYAQ iV by měl být maximální nabíjecí výkon až 125 kW a využít tak možnosti současných rychlonabíjecích stanic ale i domácích wallboxů. Při výběru konfigurace s maximální kapacitou baterií by pak mělo nové SUV získat dojezd až 500 kilometrů.

ENYAQ by měl být veřejnosti představen 1. září 2020 v Praze a představení by mělo být zároveň vyvrcholením oslav 125 let založení automobilky Škoda v Mladé Boleslavi.




Zdroj: Škoda Auto