EnergoZrouti.cz

Škoda představí svou elektrickou novinku ENYAQ iV už 1. září. Přinášíme vám živý přenos z představení a poslední informace.

  
Martin Bárta
30. 8. 2020 ▪ 16:28

Už 1. září představí Škoda Auto svou elektrickou novinku - SUV ENYAQ iV s dojezdem až 500 kilometrů na jedno nabití. Nový elektromobil od Škodovky by také mohl být silným impulsem pro růst tuzemské elektromobility. Sledujte přímý přenos on-line přímo u nás.

Maskovaná Škoda Enyaq
Maskovaná Škoda Enyaq
Foto: Škoda Auto

Se začátkem nového školního roku začne i nová etapa v Mladoboleslavské automobilce Škoda Auto, ta totiž hned 1. září oficiálně představí dlouho očekávaný plně elektrický vůz ENYAQ iV.

Škoda už v poslední době ukázala mnoho nákresů včetně detailu světel, kterými pravidelně láká své fanoušky na oficiální představení. Fanoušci motorismu cestující v okolí Mladé Boleslavi už navíc často nový ENYAQ iV zahlédli v terénu, jak to ale bývá zvykem – stále v přísném maskování.

Nový ENYAQ iV, jehož název znalcům značky napovídá, že půjde o další SUV, by ale přeci jen měl být velkým krokem do budoucnosti značky, jelikož půjde o první velký elektromobil.

ENYAQ iV by již podle dříve představených informací měl mít několik možností konfigurace baterií, které budou disponovat maximálním nabíjecím výkonem 125 kW. Maximální konfigurace baterií by u modelu měla zaručit dojezd až 500 kilometrů na jedno nabití.

Představení prvního plně elektrického SUV značky Škoda si budou moci fanoušci spustit živě už 1. září v 19 hodin. Škoda navíc nabídne možnosti 360° kamer, které fanouškům zprostředkují zážitek jako by přišli přímo na místo. Přímý přenos z odhalení nového modelu můžete sledovat i ve videu níže.

Živý přenos představení nové Škody ENYAQ iV

Nový model by mohl ještě uspíšit nástup elektromobilů v Česku

Tuzemská elektromobilita v posledních letech stejně jako v dalších zemích strmě stoupá a roste tak množství nově registrovaných elektromobilů i počet nabíjecích stanic. Těch je v tuzemsku už několik stovek a díky aktuální podpoře Ministerstva dopravy nejspíše v následujících letech vzniknou desítky až stovky nových a to včetně rychlonabíječek.


Důkazem, že elektromobilita v tuzemsku je na vzestupu ukazují i statistiky největšího provozovatele sítě nabíječek u nás – energetické společnosti ČEZ. Jen její sítí totiž „proteklo“ do elektromobilů za letošní první čtvrtletí 1,1 milionu kWh elektrické energie.


Očekává se, že vzhledem k oblibě značky Škoda v tuzemsku bude uvedení nového elektrického automobilu dalším impulsem k růstu trhu s elektromobily u nás. Škoda nejspíše také v budoucnu zahájí masivní investice do vlastních či partnerských nabíjecích stanic, tak aby dodala další možnosti snadného napájení svých vozů.




Zdroj: RED, Škoda Auto