EnergoZrouti.cz

Škoda Auto dnes ukáže nový elektromobil

  
Martin Bárta
25. 1. 2022 ▪ 11:14

Už na poslední lednový den chystá Škoda Auto premiéru svého „nového“ elektromobilu. Těch by se mělo v příštích letech objevit na trzích hned několik. Půjde jak o úplně nové modely, tak i elektrizaci těch stávajících v čele s vlajkovou lodí značky - Octavií.

Škoda ENYAQ iV Coupé
Škoda ENYAQ iV Coupé
Foto: Škoda Auto

Aktualizováno - 31. 1. 2022, 10:51

Už 31. ledna představí mladoboleslavská Škoda Auto svůj další vůz na elektřinu. Tentokrát ovšem nepůjde o zcela nový elektromobil, ale novou karosářskou verzi oblíbeného modelu ENYAQ iV. Právě ten by se totiž podle Škody Auto měl dočkat verze kupé.

„Nový ENYAQ v příštích letech doplní další elektromobily“

Model ENYAQ Coupé iV chce mladoboleslavská značka představit už 31. ledna 2022 v 16 hodin v Praze. Zájemci o elektromobil se podle zpráv automobilky mohou těšit na ještě delší dojezd na baterii než je tomu u současné verze. A svůj vliv na to prý bude mít i vynikající aerodynamika, která je u elektromobilů velmi důležitá.

Nový model tak rozšíří elektrickou modelovou řadu značky o další vůz založený na platformě MEB pro elektromobily z koncernu Volkswagen. Zda se ve verzi kupé dočkáme i jiných rozdílů než jsou ty designové ale značka zatím tají až do oficiální premiéry vozu.

Mimo nové karosářské verze ENYAQu je ale již nyní jisté, že se v příštích letech můžeme těšit na další zbrusu nové modelové řady vozů Škoda. Do roku 2030 chce totiž značka uvést na trh minimálně další tři elektrické vozy. Podle dřívějších vyjádření ale půjde nejen o úplně nové modely, ale i elektrizaci těch stávajících. Jisté už nyní je, že se elektromotorů dočká vlajková loď Škody Auto – Octavia.




Štítky: Auto Elektromobily Škoda Auto Mladá Boleslav ENYAQ
Zdroj: RED