EnergoZrouti.cz

Renault prodal v Evropě už 300 tisíc elektromobilů

  
Martin Bárta
27. 7. 2020 ▪ 09:33

Renault prodal v evropských zemích už 300 tisíc elektromobilů z čehož největší podíl měl model Zoe. Prodeje v Evropě rostou i díky dotacím, které na nákup nových elektromobilů země nabízejí.


Francouzská společnost Renault oznámila, že od zahájení prodejů svých elektromobilů prodala již 300 000 těchto modelů na elektrický pohon. Renault je tak od roku 2010 lídrem v prodeji vozidel na elektrický pohon.

Registrace nových elektrických vozidel této firmy samozřejmě vedou hlavně přímo v domovské Francii, kde jak se Renault pochlubil prodal již více než 100 000 elektro­mobilů modelu Zoe.

Skupina Renault také informovala, že se jí dařilo i během pandemie COVID-19 v prvním pololetí roku 2020 kdy prodala v Evropě 37 540 kusů elektromobilů což je meziroční nárůst téměř o 50%.

Růst prodeje elektrických automobilů je dán jak trendem ekologičtějšího způsobu života tak i dotacemi na elektrická auta, která v současné době nabízí velké množství zemí v Evropě. Zajímavé programy na podporu elektromobility již dříve představilo například Rakousko nebo Itálie, které v posledních měsících zvedli výši příspěvků na jejich nákup. Posledním kdo navýšil rozpočet svého programu bylo Chorvatsko, které ale připravené finance vyčerpalo velmi rychle. Jak jsme již psali v našem článku: Dotace na elektromobily v Chorvatsku: rozpočet vyčerpán za 2 minuty.

O elektromobily je tak v celé Evropě viditelný zájem a do budoucna lze očekávat ještě další růst tohoto trendu.




Zdroj: Renault