EnergoZrouti.cz

Po fotovoltaice z Lidlu za méně než deset tisíc se jen zaprášilo, dostupná je už jen na pobočkách

  
Tomáš Jelínek
30. 5. 2024 ▪ 09:52

Lidl nabídl ve svém e-shopu kompletní fotovoltaickou elektrárnu za méně než deset tisíc korun. Nabídka byla lákavá, a proto se po kompletních setech jen zaprášilo. Německý řetězec ji nyní nabídne i na svých pobočkách.

O fotovoltaiku na balkón je v Německu zájem. Z prodejen Lidlu zmizela hodně rychle
O fotovoltaiku na balkón je v Německu zájem. Z prodejen Lidlu zmizela hodně rychle
Foto: Unsplash

Necelých 7 500 korun za balkonovou fotovoltaickou elektrárnu o výkonu 830 wattů. Přesně taková nabídka se nyní objevila v německém e-shopu obchodního řetězce Lidl. A nutno říct, že zájem byl opravdu velký, protože zásoby, které řetězec poskytl, zmizely opravdu rychle.

Už od dneška ji ale Lidl poskytne i zákazníkům na svých prodejnách po celém Německu. Sestava 800-ET8-L od VALE, kterou řetězec nabízí za 299 euro, tedy necelých sedm a půl tisíce korun, je rozhodně velmi lákavá. Běžně totiž vyjde na dvojnásobek.

Zákazníci, kteří si takovou elektrárnu pořídí, mohou rovnou začít vyrábět elektřinu, protože sestava obsahuje všechny prvky, které jsou potřeba. Skládá se ze dvou černých fotovoltaických článků o výkonu 415 wattů.

Nezbytnou součástí sady je pak také střídač. Ten už je připravený i na novou německou legislativu a umožní do elektrické sítě dodávat až 800 wattů, což zákony umožňují místo dřívějších 600 wattů.

Střídač obsahuje také Wi-Fi modul, takže je možné se k němu připojovat i z mobilního telefonu a sledovat tak aktuální výrobu a další parametry.

Výhodné nabídky fotovoltaických elektráren na balkóny se v německých obchodech objevují velmi často. Oproti tuzemské legislativě totiž ta u našich sousedů jejich provoz povoluje a lze je tak umístit velmi snadno. Nezbývá tedy než doufat, že se podobných zákonů jednou dočkáme i v tuzemsku a fotovoltaickou elektrárnu bude i u nás možné zakoupit jako „rohlíky na krámě“.




Štítky: Lidl Fotovoltaika Obnovitelné zdroje Balkonová fotovoltaika
Zdroj: Lidl.de