EnergoZrouti.cz

Bolt dál expanduje po Česku, koloběžky a elektrokola nabídne v Brně a Ostravě

  
Martin Bárta
24. 3. 2021 ▪ 11:35

Provozovatel sdílených dopravních prostředků Bolt expanduje do dalších Českých měst. Nově jej mohou využít lidé v Brně a Ostravě. Další města jsou v plánu v příštích týdnech.

Elektrické koloběžky Bolt
Elektrické koloběžky Bolt
Foto: Bolt

Stávající nabídku sdílené dopravy v Brně a Ostravě ode dneška rozšíří další služba. Stane se jí estonský Bolt, který do druhého a třetího největšího města v Česku dodá sdílená elektrokola a koloběžky. Během jara plánuje firma další expanzi a rozšíří svou sdílenou flotilu i do dalších měst po celé republice.

O sdílení je zájem, firmy rychle expandují

Sdílené dopravní prostředky jako jsou právě elektrokola nebo elektrické koloběžky získávají v tuzemsku stále rychleji na popularitě a rostou i počty jejich denních uživatelů. Firmy, které tyto prostředky dodávají jsou si toho vědomi a tak možnosti využití jejich nabídky stále rychleji rozšiřují po celé zemi.

Díky expanzi Boltu bude nyní možné mimo Prahy půjčovat elektrická kola i v Brně, kde navíc přidají i zmíněné elektrické koloběžky. Ty už od minulého roku jezdí i v Pardubicích, kde si místní tuto dopravu stále více vychvalují i v kombinaci s městskou hromadnou dopravou.

V Brně firma ukáže všechny své služby

Kurýr při doručování jídla , Bolt...
„Sdílená elektrokola a elektrické koloběžky jsou důležitým prvkem městské dopravy budoucnosti. Jsou rychlé, za pár minut přejedete centrum města, i v dopravní špičce a aniž se při tom zapotíte. Jejich provoz je vysoce ekologický, protože nejenže nečoudí, ale především jsou naše koloběžky vyrobeny a provozovány s cílem, být klimaticky neutrální,“ vysvětluje Martin Zajíc, manažer pro elektrická kola a koloběžky Bolt pro Českou republiku, a dodává: „Jsme rádi, že přinášíme tuto moderní a k přírodě šetrnou formu městské mobility do čím dál delší řady českých a moravských měst. Je to také součástí našeho závazku, stát se v roce 2021 největším poskytovatelem služeb mikromobility v Evropě, provozující 130 tisíc koloběžek ve více než sto městech.“

Stejně jako v Brně odstartují dnes (24. 3.) sdílené koloběžky také v Ostravě a Frýdku-Místku. V příštích týdnech se ale podle firmy objeví i na dalších místech po celé republice. Očekávat rychlejší rozšíření nabídky tak mohou čekat pravděpodobně místa, kde již firma provozuje i svou alternativní taxislužbu či doručování jídla pod značkou Bolt Food. Brno se ale v současnosti stane prvním místem v Česku, kde firma nabídne celou svou paletu služeb tedy taxi, sdílená kola i koloběžky a také rozvoz jídel.




Štítky: Elektrokola Brno Ostrava
Zdroj: RED