Vánoční pečení


Správné uskladnění je pro chuť vánočního cukroví klíčové.

Při jaké teplotě skladovat cukroví, aby nezvlhlo ani neztvrdlo? Cukrářky mají jasno

21. 11. 2025 • Jindřiška Janoušková

Koncem listopadu už v některých domácnostech začínají vonět perníčky. Někdo začíná péct s předstihem, aby všechno stihl, jiný se...


Zimní jídla, která zbrzdí nabírání tuku

Zimní jídla, která zbrzdí nabírání tuku. Když je zařadíte dostatečně brzy, o svátcích můžete mlsat bez výčitek

12. 11. 2025 • Monika Brešťanská

V zimním období metabolismus přirozeně zpomalí a tělo tak má tendence ukládat více energie do zásob. Namístě je tak vhodná úprava...


Tuto potravinu si Češi nechávají posílat i do zahraničí.

Chuť, která je pro Čechy nenahraditelná. Tuto potravinu za 15 korun si Češi v zahraničí nechávají posílat po balících

14. 9. 2025 • Petr Eybl

Národní kuchyně představují mnohem více než jen soubor tradičních receptur. Jsou živou kronikou, která prozrazuje historii a kulturu....


Olej

Kontejnery na sběr jedlých olejů a tuků už jsou v celé Ostravě

10. 12. 2020 • Nikola Stránská

V Ostravě se po úspěšném pilotním provozu rozšiřují kontejnery na sběr jedlých olejů a tuků z domácností. Provoz tohoto systému navíc...