EnergoZrouti.cz

Zateplení bytových domů? Ministerstvo přidá další miliardu

  
Martin Bárta
19. 7. 2020 ▪ 08:00

Ministerstvo pro místní rozvoj oznámilo zvýšení množství financí na program energetických úspor v bytových domech. Do programu tak přidává další 1 mld. Kč čímž navyšuje jeho celkovou kapacitu na 5,5 miliardy korun. Ukončení příjmu žádostí ale zůstává 29. 11. 2020.

Zateplený bytový dům
Zateplený bytový dům
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj

Ministerstvo pro místní rozvoj navýšilo rozpočet výzvy „Energetické úspory v bytových domech III“ na 5,5 miliardy korun kvůli vysokému zájmu žadatelů, kteří každý týden podali žádosti v souhrnné výši 50 milionů korun. Ministerstvo takto rozpočet programu rozšířilo už před měsícem o 1 miliardu a nyní pravděpodobně naposledy jej navyšuje opět.

Žádosti o dotace je ale možné podat už jen do 29. 11. 2020, 14:00 proto MMR doporučuje všem zájemcům o jejich poskytnutí neotálet a zažádat si co nejdříve.

Zároveň s dotací je možné zažádat i o bezúročnou půjčku v programu „Zateplování“, který spravuje Státní fond podpory investic. Tímto titulem již bylo podle ministerstva zatepleno 43 tisíc domácností a další tak díky navýšení rozpočtu přibudou.

Dotaci na zateplení domu je v současné době možné získat i pro domy rodinné a to prostřednictvím programu Nová zelená úsporám, který přináší příspěvky na zateplení, nákupy nových zdrojů vytápění, solární panely či výměnu oken a dveří. Jak správně zateplovat jsme psali nedávno na EnergoŽrouti.cz v článku: Zateplení domu je základ úspor, jak ho ale udělat správně?.




Zdroj: Ministerstvo pro místní rozvoj