
Tradiční štědrovečerní hostina má v Česku jednoznačnou podobu už několik let – smažený kapr s bramborovým salátem. Přitom ne...

Mezi slevami v rámci Black Friday se někdy objeví opravdová pecka. Tentokrát mezi nimi jednoznačně vede horkovzdušná fritéza od Tefalu,...

Tato rostlina je pro mnohé pouhým plevelem. Má ale jednu velmi užitečnou schopnost, která se v chladných měsících více než hodí. Mimo to...

Mikrovlnka je rychlé a pohodlné řešení, jak si ohřát jídlo z předchozího dne. Ne vždy je to ale bezpečné. Některé potraviny mohou při...

Naše každodenní zvyklosti se mění pomalu, přesto některé návraty k tradici získávají na síle. To, co bylo pro předchozí generace...

Připálené sklo v troubě trápí čas od času snad každého kuchaře. Stačí jednou odklopit víko zapékací mísy kvůli vypečení...

Brokolice rozděluje lidi na dva pomyslné tábory. Zatímco jedni tuto zeleninu nemají v oblibě, jiní ji milují a s chutí ji zařazují do...

Uvařit perfektně nadýchanou rýži, která se nebude slepovat a zároveň bude skvěle chutnat, je umění. Ačkoliv by se mohlo zdát, že...

V potravinách, které lidé běžně konzumují, se mohou nacházet látky s širokou škálou různých účinků. Není tajemstvím, že některé...

Tato surovina patří k nejčastějším součástem tradiční české kuchyně a na talíři mnohých nesmí chybět. Je ovšem třeba upozornit,...

Během vaření někdy zašpiníme obrovské množství nádobí. Jeho následné mytí a uklízení rozhodně nepatří mezi oblíbené činnosti. V...

Naučit se připravovat některé chody nemusí být vůbec složité. Víceméně každý zvládne uvařit, upéct, usmažit nebo ugrilovat nějaké...

Každoročně se různě na naší planetě vyhodí zbytečně několik milionů tun jídla. Někdy schválně a někdy naopak z nepozornosti,...

Guláš se právem řadí na přední příčky nejoblíbenějších českých jídel. Mnoho lidí má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit...