Co uvařit


Součástí štědrovečerní tabule nemusí být pouze kapr.

Konec trápení se s kaprem. Tahle ryba je vánoční jackpot pro každého, kdo nesnese rybinu ani kosti

6. 12. 2025 • Martina Minaříková

Tradiční štědrovečerní hostina má v Česku jednoznačnou podobu už několik let – smažený kapr s bramborovým salátem. Přitom ne...


Alza v Black Friday zlevnila nejprodávanější airfryer.

Alza v Black Friday zlevnila nejprodávanější airfryer. Pořídíte ho teď pod 2 600 Kč

29. 11. 2025 • Jindřiška Janoušková

Mezi slevami v rámci Black Friday se někdy objeví opravdová pecka. Tentokrát mezi nimi jednoznačně vede horkovzdušná fritéza od Tefalu,...


Jedná se o podceňovanou rostlinu

Češi ji považují za obyčejný plevel. Přitom uleví od rýmy i ucpaného nosu jako zázrak

7. 11. 2025 • Anežka Šebková

Tato rostlina je pro mnohé pouhým plevelem. Má ale jednu velmi užitečnou schopnost, která se v chladných měsících více než hodí. Mimo to...


Ne všechno jídlo se hodí na ohřev do mikrovlnky

Odborníci varují: Tuto kombinaci potravin nikdy nedávejte do mikrovlnky. Ohřevem se z ní stává jed

3. 11. 2025 • Věra Krausová

Mikrovlnka je rychlé a pohodlné řešení, jak si ohřát jídlo z předchozího dne. Ne vždy je to ale bezpečné. Některé potraviny mohou při...


Pečivo nemusíte kupovat, to domácí má nesporné výhody.

Rohlíky jsem přestala kupovat. Tahle domácí varianta stojí pár korun a vydrží celý týden

22. 9. 2025 • Marek Morafcsik

Naše každodenní zvyklosti se mění pomalu, přesto některé návraty k tradici získávají na síle. To, co bylo pro předchozí generace...


Čisté sklo v troubě bez drhnutí zajistí speciální programy i babské rady

Čisté sklo v troubě bez drhnutí. Stačí zapnout zapomenutou funkci z návodu a připáleniny zmizí dřív, než stihnete uvařit kafe

19. 9. 2025 • Monika Brešťanská

Připálené sklo v troubě trápí čas od času snad každého kuchaře. Stačí jednou odklopit víko zapékací mísy kvůli vypečení...


Jak docílit krásně zelené brokolice?

Jak vařit brokolici, aby neztratila barvu a chuť. Do hrnce přidejte tuto běžnou surovinu, radí šéfkuchař

10. 9. 2025 • Hana Smětáková

Brokolice rozděluje lidi na dva pomyslné tábory. Zatímco jedni tuto zeleninu nemají v oblibě, jiní ji milují a s chutí ji zařazují do...


Tímto způsobem docílíte nadýchané rýže

Rýže jako z restaurace: Neslepuje se a je nadýchaná. Tajemství je v jedné kapce navíc

9. 9. 2025 • Hana Smětáková

Uvařit perfektně nadýchanou rýži, která se nebude slepovat a zároveň bude skvěle chutnat, je umění. Ačkoliv by se mohlo zdát, že...


Určitý druh zeleniny může být zdraví škodlivý.

Češi toto jídlo milují. Nevědí, že při opakovaném ohřívání v něm vzniká nebezpečný jed

30. 8. 2025 • Petr Eybl

V potravinách, které lidé běžně konzumují, se mohou nacházet látky s širokou škálou různých účinků. Není tajemstvím, že některé...


Tato oblíbená zelenina může být jedovatá

Oblíbená zelenina v sobě skrývá jed: Polovina domácností ji jí denně

25. 8. 2025 • Hana Smětáková

Tato surovina patří k nejčastějším součástem tradiční české kuchyně a na talíři mnohých nesmí chybět. Je ovšem třeba upozornit,...


Rozlučte se s horou špinavého nádobí po každém vaření

Konec těžkých hrnců: Tento kuchyňský zázrak vaří rychle a bez špinavého nádobí

20. 8. 2025 • Hana Smětáková

Během vaření někdy zašpiníme obrovské množství nádobí. Jeho následné mytí a uklízení rozhodně nepatří mezi oblíbené činnosti. V...


I z jedné ingredience lze připravit velmi chutný pokrm.

Tvrdil, že umí vařit jen s jednou ingrediencí. Výsledek všechny překvapil a restaurace ho teď žádají o recept

19. 8. 2025 • Petr Eybl

Naučit se připravovat některé chody nemusí být vůbec složité. Víceméně každý zvládne uvařit, upéct, usmažit nebo ugrilovat nějaké...


Zbytky zeleniny rozhodně nevyhazujte.

Všichni vyhazují tuto část zeleniny, přitom obsahuje víc vitamínů než celý plod

14. 8. 2025 • Martina Minaříková

Každoročně se různě na naší planetě vyhodí zbytečně několik milionů tun jídla. Někdy schválně a někdy naopak z nepozornosti,...


Díky této ingredienci bude maso v guláši krásně měkké.

Guláš jako od šéfkuchaře: Stačí přidat jednu ingredienci a maso se bude rozpadat samo

16. 7. 2025 • Hana Smětáková

Guláš se právem řadí na přední příčky nejoblíbenějších českých jídel. Mnoho lidí má svůj vlastní recept, na který nedá dopustit...