EnergoZrouti.cz

Ceny potravin by měly být dvojnásobné, požaduje oblíbený televizní farmář

  
Markéta Bártová
26. 11. 2022 ▪ 18:02

Zákazníci v obchodech podle oblíbeného televizního farmáře absolutně nedokáží ocenit cenu potravin. Ta by podle farmáře a oblíbeného automobilového novináře měla být dvojnásobná.

Farmář při práci na poli
Farmář při práci na poli
Foto: andreas160578 z Pixabay

Ačkoliv jméno Jeremy Clarkson mnohým v první řadě evokuje poněkud kontroverzního moderátora z automobilového pořadu Top Gear, Clarkson už dávno není jen milovník automobilů a novinář. V posledních letech se totiž zhostil farmářských povinností na své vlastní farmě, kterou dříve obhospodařoval najatý farmář, který ale odešel do důchodu.

Sám Clarkson si tak mohl vyzkoušet jaké je to provozovat farmu a kolik starostí okolo musejí zemědělci a potravináři řešit v případě, kdy chtějí alespoň minimálně profitovat ze své činnosti.

O práci na farmě ostatně Clarkson společně s dalšími zaměstnanci a svou ženou natočil i pořad Clarkson's Farm, který vysílala internetová videotéka Amazon Prime.

Podle zkušeností populárního moderátora, které sdílel i svou účastí v podcastu The News Agents je práce farmářů málo oceněná a přitom velmi obtížná. Podle jeho přesvědčení by se tak měly všechny tyto aspekty více zohlednit v ceně potravin, která by podle Clarksona měla být dvojnásobná oproti současným cenám.

Moderátor tak v podcastu informoval o tom, že lidé jednoduše neplatí za potraviny dostatečné množství peněz. Nikdy se ale podle něj nestane, aby vláda řekla že mají lidé za jídlo platit mnohem větší částky.

Podle Clarksona je množství práce, kterou musejí farmáři vykonávat enormní. Ve výsledku se pak ale zákazníci diví, že třeba slanina stojí tolik peněz. Zákazníci tak nedokáží ocenit všechnu práci a spousty papírování tak, aby mohl být výrobek vůbec dodáván na trh.




Štítky: Potraviny Zemědělství Jeremy Clarkson Top Gear Diddly Squat Farm