
Poklice na hrnce řada lidí v kuchyni téměř nevyužívá. Najít totiž rychle tu správnou se často zdá jako nemožný úkol. Často tak...

Pro někoho je příprava masa zábava, pro jiné spíše utrpení. Ne každý dokáže na grilovačce vykouzlit šťavnatý steak nebo dokonalá...

Tradiční fritézy mohou být v kuchyních vítaným společníkem. Na druhou stranu platí, že mají celou řadu nevýhod.

Vůně jídla z pánve často napoví, jak dopadne celý výsledek. Stačí pár vteřin nepozornosti a i ten nejlépe připravený pokrm může mít...

Plastové krabičky na jídlo se těšily velké oblibě především kvůli své lehkosti a nízké ceně. Lidé si ale už začínají všímat, že...

Horkovzdušné trouby jsou součástí většiny domácností. Díky rovnoměrnému rozvodu tepla zajišťují kvalitní pečení, kratší dobu...

Přichází nové technologie, které vaření zrychlují a dělají úspornějším. Výrobci slibují menší spotřebu energie, zdravější jídlo...

Naše každodenní zvyklosti se mění pomalu, přesto některé návraty k tradici získávají na síle. To, co bylo pro předchozí generace...

Někdy stačí jen malá změna, aby si člověk všiml velkého rozdílu. V jídelníčku se takovým bodem zlomu může stát výběr správné...

Ještě před pár lety by se dalo říct, že mladá generace na klasická česká jídla zanevřela. Svíčkovou vystřídaly burgery a poctivý...

Tipů a triků, jak odradit mouchy a vosy od venkovního jídelního stolu či relaxačního koutku, existuje velká řada. Vedle chemických...

Lidé navštěvují cizí státy z mnoha různých důvodů. Někteří chtějí objevovat půvab přírodních skvostů, jiné spíše přitahují...

Ve světě, kde se každá minuta počítá a cena energií stoupá, začíná být stále důležitější hledat způsoby, jak dělat běžné věci...

Česká kuchyně je mezi mnoha cizinci velmi oblíbená, i když se najdou jídla, která vyvolávají určité pozdvižení a nechuť. To ale není...

Během vaření někdy zašpiníme obrovské množství nádobí. Jeho následné mytí a uklízení rozhodně nepatří mezi oblíbené činnosti. V...

Naučit se připravovat některé chody nemusí být vůbec složité. Víceméně každý zvládne uvařit, upéct, usmažit nebo ugrilovat nějaké...

Technologie se neustále posouvají závratným tempem dopředu. To má vliv na celou řadu rozličných oblastí lidského života.

Když se řekne česká kuchyně, většině cizinců se vybaví pivo, guláš a knedlíky. Právě poslední jmenovaný pokrm je přitom skutečným...

V dřívějších dobách se tyto potraviny používaly k přípravě skromných jídel, která alespoň trochu vyvažovala absenci masa v...

V dřívějších dobách byla tato jídla běžnou součástí českého jídelníčku. Postupem času však vymizela a nahradila je mnohá...

Každý měsíc skončí v českých domácnostech a firmách tisíce tun potravin v odpadu - a přitom jde často o suroviny, které jsou v jiných...

Trouby jsou neodmyslitelnou součástí dnešních domácností. Na trhu je nespočet modelů s desítkami různých funkcí, ale i přesto většina...

Každá správná kuchyň je vybavena klasickými spotřebiči. Pokrmy nejčastěji připravíte na sporáku nebo v troubě. Právě tito dva...