Praha zahájila stavbu nového parkoviště P+R na Černém Mostě

  
Martin Bárta
15. 7. 2020 ▪ 15:23

Nedostatek parkovacích míst hlavně v centru Prahy je každodenním problémem - Praha tak i z tohoto důvodu zahájila stavbu parkoviště P+R na Černém Mostě, které bude mít kapacitu 880 míst.

Parkoviště
Parkoviště
Foto: Fotobanka Pixabay & Pexels

Praha zahájila stavbu nového parkovacího domu P+R (Park & Ride, tedy česky: „zaparkuj a jeď“) na Černém Mostě v těsné blízkosti stanice metra. Nový parkovací dům „Černý Most III.“ vznikne na místě současného parkoviště „Černý Most I.“ ale dostane trojnásobnou kapacitu pro parkování a přibudou i nová parkovací místa s nabíječkou pro elektromobily.

Praha se tímto způsobem snaží motivovat hlavně turisty a osoby cestující do Prahy za prací, aby svá auta ponechali na okraji města a do jeho centra jeli raději hromadnou dopravou. Tento krok by tak měl být dalším projektem na odlehčení přetížené dopravy v centru města.

Parkoviště za 500 milionů korun by mělo být postaveno v roce 2021 a po dokončení by mělo poskytnout až 880 parkovacích míst. Z toho bude 94 míst určeno pro vozy na pohon CNG/LPG, 22 míst pro držitele průkazu ZTP a 8 míst pro elektromobily, které se dočkají i dvou nabíjecích míst.

Město Praha už by letos mělo otevřít i další parkoviště stejného typu, tedy P+R, v Lipencích, Hostivaři a v Kyjích, které poskytnou minimálně 200 parkovacích míst pro návštěvníky města.




Zdroj: MHMP