Cizincům přijíždějícím do České republiky jsou většinou známá dvě tuzemská jídla – svíčková a trdelník. Nicméně to zdaleka...
Pro mnohé se jedná o zákusek, který nechybí na žádné oslavě významných životních milníků, pro jiné je zase běžnou součástí...
Zahrada je přes léto plná ovoce, které často není možné spotřebovat ještě čerstvé. Někdo z něj rád připraví marmelády, jiný...
Potraviny mají vždy omezenou dobu spotřeby. Lednice ji často umí prodloužit, někdy ale ne tolik, jak bychom si představovali. Díky...
Značná část dezertů je charakteristická vysokým obsahem pšeničné mouky, cukru nebo obou těchto ingrediencí zároveň. To mnohým lidem...
Česká kuchyně má hluboké kořeny a stovky let se vyvíjela pod vlivem venkova, šlechty i okolních národů. Přestože většina lidí zná...
Když se Čecha zeptáte, co má dnes k obědu, možná odpoví buchtičky s krémem, žemlovku, nebo dokonce makové buchty. Čechům přijdou tato...
Zatímco některá tradiční česká jídla se u cizinců těší popularitě, nad jinými zůstává rozum stát. Ne všechny pokrmy totiž na...