Pečení chleba


Volba správné trouby ovlivňuje chuť, spotřebu i komfort při vaření.

Parní, nebo horkovzdušná trouba? Odborníci porovnali spotřebu, chuť i cenu. Výsledek překvapil

7. 11. 2025 • Aneta Kaplanová

Výběr vestavné trouby může výrazně ovlivnit nejen chuť pokrmů, ale také spotřebu energie a komfort v kuchyni. Zatímco klasické...


Jak zajistit, aby chléb vydržel dlouho čerstvý?

Jediná ingredience do chleba zajistí, že vydrží čerstvý týden bez plísně

24. 9. 2025 • Petr Eybl

Chléb se řadí mezi nejzákladnější potraviny. Není tajemstvím, že jej lidé konzumují již po dlouhá staletí.


Pečivo nemusíte kupovat, to domácí má nesporné výhody.

Rohlíky jsem přestala kupovat. Tahle domácí varianta stojí pár korun a vydrží celý týden

22. 9. 2025 • Marek Morafcsik

Naše každodenní zvyklosti se mění pomalu, přesto některé návraty k tradici získávají na síle. To, co bylo pro předchozí generace...


Co přidat do chlebníku?

Jednoduchý trik jak uchovat chléb déle čerstvý a měkký. Před uložením do chlebníku zkuste jednu maličkost

16. 9. 2025 • Hana Smětáková

Čerstvý a voňavý chléb neodmyslitelně patří do klasického českého jídelníčku. Bohužel je ale velmi náchylný na tvrdnutí, které se...


V případě úpravy jídelníčku bývá náhrada bílého pečiva první volbou.

Co jíst místo rohlíků? Zdravá náhrada sníží hladinu cukru v krvi a dodá vlákninu

15. 9. 2025 • Martina Minaříková

V případě, že se chcete více zaměřit na zdravý životní styl nebo na úpravu své váhy, bývá většinou prvním krokem volba náhrady...


Jak ohřát včerejší pečivo, aby bylo křupavé jako čerstvé?

Jak ohřát včerejší pečivo, aby bylo křupavé jako čerstvé. Stačí před vložením do trouby udělat jednu věc

11. 9. 2025 • Monika Brešťanská

Pečivo je pro mnoho lidí neoddělitelnou součástí každodenního jídelníčku. Čerstvě upečený chléb nebo houska mají nezaměnitelnou...


Jak dobře jste na tom se znalostmi staročeské kuchyně?

Kvíz: Víte, k čemu sloužil škopek, hmoždíř nebo máselnice? Otestujte své znalosti ze staročeské vesnické kuchyně

6. 9. 2025 • Petr Eybl

Dnešním českým kuchyním dominují rozličné druhy nádobí a moderní spotřebiče. Každý z nich má svůj specifický účel a lze jej...


Je lepší chléb ze supermarketu, nebo pekárny?

Je lepší chleba z pekárny, nebo supermarketu? Odborníci vysvětlují, který je zdravější a levnější. Je to jinak, než si myslíte

19. 8. 2025 • Hana Smětáková

Chleba se řadí mezi neodmyslitelnou součást jídelníčku prakticky každého z nás. Zatímco někteří nad jeho výběrem příliš...


Domácí pekárny již nejsou tolik v kurzu

Lidé vyhazují domácí pekárny. Tento trik z trouby upeče chleba lépe a levněji

12. 8. 2025 • Hana Smětáková

Mnoho lidí se domnívá, že k upečení dokonalého křupavého chleba potřebují nejprve investovat do kvalitní domácí pekárny. Pravdou ale...


Dnes se stravujeme jinak než naši předkové.

Výživová poradkyně: Naši prarodiče jedli chleba a knedlíky. Přesto byli štíhlí. Toto je důvod

4. 8. 2025 • Martina Minaříková

Jistě vás někdy při listování starými knížkami či při sledování starých filmů napadlo, jak to naši předkové dělali, že byli...


Tato povolání jsou dávno zapomenutá

Kvíz: Co dělal kolář, čeledín nebo dráteník? Zvládnete přiřadit stará povolání k jejich náplni?

20. 7. 2025 • Hana Smětáková

Zkuste se společně s námi vrátit o několik desítek až stovek let do minulosti a představte si svět, ve kterém neexistují moderní...


Přirozené dochucovadlo s bohatou chutí a výživou.

Zapomeňte na bujón. Tuto surovinu přidávají profesionální kuchaři do vývaru pro neodolatelnou chuť. Doma ji má každý Čech

13. 7. 2025 • Tereza Holišová

V kuchyni ji má spousta z nás, ale málokdo ji skutečně využívá. Profíci po ní sahají pro plnější chuť, doma ji přitom známe spíš z...