Goodyear uvedl nové pneumatiky určené přímo pro elektromobily

  
Martin Bárta
28. 12. 2021 ▪ 09:46

Elektromobily mají velmi často specifické nároky na techniku a nejinak je tomu i u pneumatik. Ty běžné se totiž díky vyšší hmotnosti elektrických vozidel dříve opotřebují. Výrobce pneumatik Goodyear tak představil své první pneumatiky pro elektromobily, které by měly současné potíže řešit.

Pneumatika Goodyear ElectricDrive GT
Pneumatika Goodyear ElectricDrive GT
Foto: Goodyear

Elektromobily, které se na světových trzích objevují stále častěji mají leckdy velmi specifické nároky na technologie. Jednou z těch hlavních může být i obyčejná pneumatika, která v případě těch běžných dostává díky větší hmotnosti elektromobilů zabrat. Toho si je vědoma i společnost Goodyear, která představila svou první pneumatiku určenou přímo pro elektrická vozidla.

První pneumatiky vyzkoušejí majitelé Tesly

Jako první si novou pneumatiku budou moci vyzkoušet majitelé vozidel Tesla, která dostanou novou pneumatiku od Goodyear nazvanou ElectricDrive GT. Ta bude v současnosti také dostupná hlavně na trzích v severu USA, pro který je primárně vytvořena.

„S pokračujícím růstem v segmentu elektrických vozidel Goodyear rozpoznal příležitost poskytnout zákazníkům pneumatiku navrženou pro jedinečné potřeby těchto vozidel,“ řekl Andrew Lau, produktový manažer firmy a dodal „Víme, že řidiči hledají náhradní pneumatiku, která zajistí lepší opotřebení běhounu bez obětování výkonu. Pneumatika ElectricDrive GT byla navržena s ohledem na tuto skutečnost a jsme nadšeni, že ji můžeme uvést na trh pro řidiče elektrických vozidel v USA.“

První verze pneumatiky, která bude dostupná pro vozy Tesla je k dispozici v rozměrech 255/45R19 104W XL a k dispozici bude pro americké zákazníky přímo na webu firmy. Už v příštím roce by se měl segment pneumatik ElectricDrive určených pro elektromobily rozšířit o další modely a velikosti pro pokrytí další palety elektromobilů.




Štítky: Elektromobil Pneumatiky Auto Goodyear
Zdroj: RED