Na talířích našich předků se tyto potraviny objevovaly poměrně často, zejména proto, že kvalitní maso bylo spíše výjimkou. Dnes ovšem...
Zahrádkaření je v České republice velmi rozšířeným fenoménem. To dokázalo i několik průzkumů, které byly na toto téma provedeny.
Ve značné části světových kuchyní se omáčky zahušťují smetanou, škrobem nebo moukou. Výjimkou není ani ta česká, kde je mouka i...
Většina z nás se na mikrovlnnou troubu dívá jako na kouzelný ohřívač jídla. Přitom jeden detail, kterému častokrát nevěnujeme...
Po překročení padesátého roku života se v našem těle začínají dít změny. Mezi ty nejsnáze identifikovatelné patří bezesporu větší...
Československá gastronomie z dob socialismu má své osobité kouzlo. Pro mnoho z nás se jedná o příjemné vzpomínky na dětství nebo mládí....
V dřívějších dobách se tyto potraviny používaly k přípravě skromných jídel, která alespoň trochu vyvažovala absenci masa v...
Česká kuchyně má hluboké kořeny a stovky let se vyvíjela pod vlivem venkova, šlechty i okolních národů. Přestože většina lidí zná...
V dřívějších dobách byla tato jídla běžnou součástí českého jídelníčku. Postupem času však vymizela a nahradila je mnohá...
Lepší pro životní prostředí i pro zdraví. Přesně tímto způsobem označují výrobci náhražek masa z rostlinných zdrojů své výrobky....