Vybavení kuchyně


Tímto způsobem vdechnete pánvi nový život

Staré pánve nevyhazujte. Jednoduchým trikem je za 3 minuty zbavíte připálenin i bez drhnutí

2. 10. 2025 • Hana Smětáková

Pokud při generálním úklidu kuchyně narazíte na staré pánve, můžete mít tendenci je vyhodit a raději nahradit novějšími kusy. Ve...


Některá prkénka jsou semeništěm bakterií

Tahle kuchyňská prkénka jsou semeništěm nebezpečných bakterií. Existuje bezpečnější a levnější varianta

2. 10. 2025 • Hana Smětáková

Když je řeč o tom, jaká část kuchyně je nejméně hygienická, řadě lidí se jako první vybaví dřezy nebo houbičky na nádobí. Přitom...


Stará prkénka mohou mít vysokou cenu.

Staré kuchyňské prkénko vám může vydělat. Pokud má tuhle značku, má hodnotu tisíců

30. 9. 2025 • Petr Eybl

Kuchyňská prkénka se řadí mezi nejběžnější a nejpoužívanější druhy kuchyňského náčiní. Mnozí jich mají doma hned několik.


Některé tipy na úklid koupelny ušetří hodiny času

Nechtěla jsem věřit tchýni. Její způsob, jak uklidit koupelnu, mi ale ušetřil hodiny práce

21. 9. 2025 • Monika Brešťanská

Úklid koupelny je jednou z těch domácích prací, které většina z nás odkládá, jak jen to jde. Usazený vodní kámen na bateriích, zašlé...


Kuchař prozradil 3 běžné suroviny, které zlepší chuť vývaru.

Kuchař prozradil 3 běžné suroviny, které zlepší chuť vývaru. Jednu z nich používáme na čištění oken

15. 9. 2025 • Monika Brešťanská

Vývar je základem české kuchyně. Kromě toho, že je sám o sobě skvělým jídlem v období chřipek, patří i do nespočtu dalších...


Moderní spotřebiče jsou součástí našich životů, některé funkce ale stále překvapují.

Víte, k čemu je malá škvíra pod troubou? Většina lidí tam skladuje plechy, ale pletou se

13. 9. 2025 • Marek Morafcsik

Malý výsuvný prostor pod troubou bývá většinou přehlížen. Lidé ho běžně využívají jen jako odkládací místo pro plechy a...


Jak ohřát včerejší pečivo, aby bylo křupavé jako čerstvé?

Jak ohřát včerejší pečivo, aby bylo křupavé jako čerstvé. Stačí před vložením do trouby udělat jednu věc

11. 9. 2025 • Monika Brešťanská

Pečivo je pro mnoho lidí neoddělitelnou součástí každodenního jídelníčku. Čerstvě upečený chléb nebo houska mají nezaměnitelnou...


Jak dobře jste na tom se znalostmi staročeské kuchyně?

Kvíz: Víte, k čemu sloužil škopek, hmoždíř nebo máselnice? Otestujte své znalosti ze staročeské vesnické kuchyně

6. 9. 2025 • Petr Eybl

Dnešním českým kuchyním dominují rozličné druhy nádobí a moderní spotřebiče. Každý z nich má svůj specifický účel a lze jej...


Vylévání horké vody do dřezu může způsobit velké škody. Raději nechte vodu vychladnout.

Proč nikdy nevylévat vodu z rychlovarné konvice do dřezu. Lehce si naděláte škodu za 100 tisíc

6. 9. 2025 • Lukáš Srnec

Horká voda je pro nás v domácnosti naprostou samozřejmostí. Využíváme ji při vaření, přípravě čaje nebo kávy, a když nám zůstane v...


Učení Feng Shui se zaobírá i umístěním kuchyňského náčiní.

Tuto kuchyňskou pomůcku má doma většina Čechů. Podle Feng Shui se kvůli ní připravují o peníze

19. 8. 2025 • Martina Minaříková

Staré čínské učení Feng Shui je poměrně známé i v našich končinách. V Asii se podle jeho doporučení řídí už několik staletí, u...


V českých kuchyních se začal objevovat nový spotřebič.

Češi se začínají vyhýbat mikrovlnkám obloukem. Nový přístroj vaří zdravěji, rychleji a spotřebuje méně energie

10. 8. 2025 • Petr Eybl

Technologie se neustále posouvají závratným tempem dopředu. To má vliv na celou řadu rozličných oblastí lidského života.


Hoďte pár rýžových zrn do slánky. Zní to divně, ale funguje to

Hoďte pár rýžových zrn do slánky. Zní to divně, ale funguje to

23. 7. 2025 • Monika Brešťanská

Možná jste už tento nenápadný trik zahlédli na sociálních sítích nebo v kuchyni někoho zkušeného. Mezi krystalky soli ve slánce se...