Riziko srdečních onemocnění


Vztah k jídlu a každodenním návykům si neseme už z dětství.

Tento návyk zásadně zvyšuje riziko srdečních onemocnění. Češi se ho učí už v dětství

9. 8. 2025 • Tereza Holišová

Nevinně vypadající zvyky, které si mnozí lidé osvojí už v raném věku, mohou v dospělosti výrazně ovlivnit jejich zdraví. Srdce přitom...


Ne všechny čokolády jsou nezdravé.

Proč byste měli každý den jíst čokoládu? Tajemství, které vám lékaři neřeknou, přitom vám může zachránit život

3. 7. 2025 • Petr Eybl

Čokoláda bývá často považována za potravinu, jejíž konzumaci by se lidé měli vyhýbat obloukem. Pravda je ovšem o trochu složitější.


Vaření na plynovém sporáku může přinášet nečekané problémy, ukazuje studie

Vaříte na plynovém sporáku? Pak si říkáte o problémy, ukazuje studie

7. 3. 2025 • Nikola Stránská

Ohřev jídla nebo vaření na plynovém sporáku je každodenní součástí mnoha tuzemských i zahraničních domácností. Ve většině...


Sportem ku zdraví? Kvůli znečištěnému ovzduší známé pořekadlo mnohdy neplatí

Sportem ku zdraví? Jít si nyní zaběhat nebo zalyžovat může být pro zdraví spíše škodlivé

12. 2. 2025 • Nikola Stránská

Chystáte se jít běhat nebo třeba lyžovat? Pak by bylo vhodnější zvolit jiný sport ve vnitřních prostorách. Kvalita ovzduší je v...


Příjemné sálající teplo v domácnosti má i své stinné stránky

Zakažme krby a kotle na dřevo, produkují stejné znečištění jako auta

3. 2. 2024 • Tomáš Jelínek

Studie odhalují, že krbová kamna a kotle na dřevo produkují stejné emise znečišťujících látek jako všechna auta na silnicích. Je na...