
Myslíte si, že řidičský průkaz stačí jednou získat a pak už ho jen prodlužovat? Některým lidem ho úřady nemusí prodloužit vůbec....

Luštěniny neodmyslitelně patří do zdravého a vyváženého jídelníčku. Řada lidí se jim ale vyhýbá. Mnoho osob je totiž vnímá jako...

Na talířích našich předků se tyto potraviny objevovaly poměrně často, zejména proto, že kvalitní maso bylo spíše výjimkou. Dnes ovšem...

Zahrádkaření je v České republice velmi rozšířeným fenoménem. To dokázalo i několik průzkumů, které byly na toto téma provedeny.

Ve značné části světových kuchyní se omáčky zahušťují smetanou, škrobem nebo moukou. Výjimkou není ani ta česká, kde je mouka i...

Většina z nás se na mikrovlnnou troubu dívá jako na kouzelný ohřívač jídla. Přitom jeden detail, kterému častokrát nevěnujeme...

Po překročení padesátého roku života se v našem těle začínají dít změny. Mezi ty nejsnáze identifikovatelné patří bezesporu větší...

Československá gastronomie z dob socialismu má své osobité kouzlo. Pro mnoho z nás se jedná o příjemné vzpomínky na dětství nebo mládí....

V dřívějších dobách se tyto potraviny používaly k přípravě skromných jídel, která alespoň trochu vyvažovala absenci masa v...

Česká kuchyně má hluboké kořeny a stovky let se vyvíjela pod vlivem venkova, šlechty i okolních národů. Přestože většina lidí zná...

V dřívějších dobách byla tato jídla běžnou součástí českého jídelníčku. Postupem času však vymizela a nahradila je mnohá...

Lepší pro životní prostředí i pro zdraví. Přesně tímto způsobem označují výrobci náhražek masa z rostlinných zdrojů své výrobky....