EnergoZrouti.cz

Britská energetická firma kvůli vysokým cenám energií rozdává zdarma elektrické deky

  
Markéta Bártová
4. 4. 2022 ▪ 14:30

Vysoké ceny za energie jsou problémem pro mnoho evropských i britských domácností. Právě firma z Velké Británie tak svým zákazníkům, kteří se ocitli v energetické nouzi poskytla zdarma vyhřívané deky, které by měly zákazníky alespoň trochu zahřát.

Elektrická deka pro zákazníky britské firmy
Elektrická deka pro zákazníky britské firmy
Foto: Amin Hasani on Unsplash

Vysoké ceny elektřiny i plynu v posledních měsících trápí zákazníky v celé Evropské unii. Stejné problémy se ale nevyhnuly ani Velké Británii, kde se díky navýšení cenového stropu energií zvýší i ceny, které průměrná britská domácnost na energiích zaplatí.

Podle některých odhadů by se v ročním vyúčtování mohla britským zákazníkům energetických společností zvýšit částka oproti běžné situaci před energetickou krizí o zhruba 700 liber (přibližně 20 tisíc korun). Tato cena je tak pro mnoho obyvatel nepřijatelná a nutí je k razantním úsporám v energiích.

Toho si je vědoma i jedna z místních energetických společností Octopus Energy, která tisícům svých zákazníků zaslala elektricky vyhřívané deky, které přitom v obchodě stojí i více jak tisíc korun.

Podle firmy je to jedna z možností, jak pomoci zákazníkům, kteří se ocitli v energetické nouzi. Vyhřívání elektrickou dekou totiž může zákazníky vyjít mnohem levněji než vytápění celého bytu na vyšší teploty plynem či elektřinou. Běžná elektrická deka má totiž příkon kolem 100 W, což je při ceně energie 6 Kč / kWh jen 0,60 Kč za hodinu vyhřívání.

Mnoho zákazníků, tak na sociálních sítích sdílelo fotografie deky, kterou jim společnost dala zdarma.

„Právě jsem obdržela vyhřívanou deku od @OctopusEnergy, perfektní načasování v tak chladném dni! Děkuji mnohokrát.. další příklad vynikajícího zákaznického servisu, který nabízejí :)“ uvedla na sociální síti Twitter jedna ze zákaznic firmy Leeanne Dentonová.




Štítky: Elektřina Energie Energetika Velká Británie Spojené království Energetická krize
Zdroj: RED