Fermentace


I v tradiční české kuchyni se dají najít zdravé suroviny.

Nenapadlo by vás to ani ve snu: Toto typické české jídlo pomáhá s hubnutím. Je lepší než dieta

13. 8. 2025 • Hana Smětáková

Typická česká jídla jsou obvykle proslulá tím, že do konceptu zdravého stravování příliš nezapadají. Většina z nich totiž obsahuje...


Některé moderní pokrmy starší generace odmítá i ochutnat.

O tomto jídle babičky nechtějí ani slyšet. Mladí ho však milují jako největší delikatesu

29. 7. 2025 • Monika Brešťanská

Co jedna generace považuje za samozřejmou součást zdravého životního stylu, může druhá vnímat jako výstřelek nebo dokonce riziko. O...


Z jogurtu je možné vyrobit mnoho pokrmů.

Dala sůl do jogurtu a schovala přes noc. Ráno nechápala nadšením, co z toho vzniklo

17. 7. 2025 • Petr Eybl

Jogurt se solí není zrovna kombinací, která by zněla pro většinu lidí z chuťového hlediska lákavě. Značná část osob upřednostňuje...


Odpad z restaurací často končí ve spalovnách a na skládkách, vědci hledají alternativu

Vědci v Brně pracují na lepším využití odpadu z restaurací, mohl by pomoci v čistírnách odpadních vod

6. 3. 2024 • Nikola Stránská

Vyšší soběstačnost by čistírnám odpadních vod mohla zajistit míchání současných čistírenských kalů s odpadem z restaurací. Toho v...