Fermentace


Pečivo nemusíte kupovat, to domácí má nesporné výhody.

Rohlíky jsem přestala kupovat. Tahle domácí varianta stojí pár korun a vydrží celý týden

22. 9. 2025 • Marek Morafcsik

Naše každodenní zvyklosti se mění pomalu, přesto některé návraty k tradici získávají na síle. To, co bylo pro předchozí generace...


Sprchový kout udržujte v čistotě.

Sousedka mi poradila trik s obyčejným citronem. Sprchový kout mám od té doby bez zaschnutých kapek vody

17. 9. 2025 • Petr Eybl

Koupelna se řadí mezi místnosti, ve kterých je obzvláště důležité udržovat čistotu. Bohužel zároveň platí, že její údržba je...


Ne všechna česká jídla se cizincům zamlouvají

Tohle Češi považují za lahůdku, cizinci kroutí hlavou. Myslí si, že rádi jíme zkažené jídlo

16. 9. 2025 • Hana Smětáková

Pro nás je toto jídlo zcela tradiční, má nezaměnitelnou chuť i vůni. Cizinci, kteří se s ním setkávají úplně poprvé, však mnohdy...


Domácí hospodaření a šetrné využití potravin se vrací do českých kuchyní.

Babičky nikdy neplýtvaly jídlem. Starý trik, díky kterému ušetříte každý měsíc stovky korun

16. 8. 2025 • Tereza Holišová

Naši předkové dobře věděli, jak si vystačit s tím, co měli, a přitom neplýtvat. Dovednosti, které se dříve předávaly z generace na...


I v tradiční české kuchyni se dají najít zdravé suroviny.

Nenapadlo by vás to ani ve snu: Toto typické české jídlo pomáhá s hubnutím. Je lepší než dieta

13. 8. 2025 • Hana Smětáková

Typická česká jídla jsou obvykle proslulá tím, že do konceptu zdravého stravování příliš nezapadají. Většina z nich totiž obsahuje...


Některé moderní pokrmy starší generace odmítá i ochutnat.

O tomto jídle babičky nechtějí ani slyšet. Mladí ho však milují jako největší delikatesu

29. 7. 2025 • Monika Brešťanská

Co jedna generace považuje za samozřejmou součást zdravého životního stylu, může druhá vnímat jako výstřelek nebo dokonce riziko. O...


Z jogurtu je možné vyrobit mnoho pokrmů.

Dala sůl do jogurtu a schovala přes noc. Ráno nechápala nadšením, co z toho vzniklo

17. 7. 2025 • Petr Eybl

Jogurt se solí není zrovna kombinací, která by zněla pro většinu lidí z chuťového hlediska lákavě. Značná část osob upřednostňuje...


Odpad z restaurací často končí ve spalovnách a na skládkách, vědci hledají alternativu

Vědci v Brně pracují na lepším využití odpadu z restaurací, mohl by pomoci v čistírnách odpadních vod

6. 3. 2024 • Nikola Stránská

Vyšší soběstačnost by čistírnám odpadních vod mohla zajistit míchání současných čistírenských kalů s odpadem z restaurací. Toho v...