EnergoZrouti.cz

Zájem o elektrokola stále stoupá, nově je vyrábí i francouzská automobilka

  
Martin Bárta
28. 7. 2020 ▪ 18:41

Prodeje elektrokol v Evropě rostou rychlým tempem a není tak divu, že se o ně ze strany obchodníků i zvyšuje zájem. Nově tak do své nabídky elektrokola zařadí i francouzská automobilka.

Elektrokolo Crossover od společnosti Peugeot
Elektrokolo Crossover od společnosti Peugeot
Foto: Renault

Popularita elektrokol roste skokově nejen u nás ale v celé Evropě. Jak uvádí web cyklistický web bike-eu, těchto kol se v Evropě prodalo za rok 2019 zhruba 20 milionů a trend zatím stále roste.

Není tak divu, že zvyšující se zájem o ekologický způsob dopravy, který se stává stále oblíbenějším přilákal i další velké hráče a to nejen na poli výroby běžných kol a cyklistických potřeb. Nově tak prodej elektrokol zahájila i francouzská automobilka Peugeot.

Peugeot nabídl šest nových trekingových a horských elektrokol ze série „Crossover“. Nová elektrokola od Peugeotu jsou vhodná jak na cesty do práce tak i na výlety a to i tam kde může být horší terén.

Kolo za sto tisíc už nebude pro každého

Elektrokola Peugeot nabídnou silné motory Bosch a zároveň i baterie PowerTube stejné značky, které jsou již ověřené na mnoha kolech jiných výrobců.


Peugeot kola montuje ve Francii ve městě Romilly sur Seine a měla by navazovat na koncepci vozů SUV této značky. Nejlevnější model z této série eT01 Crossover D9 poskytne se svou baterií o kapacitě 400 Wh dostatek energie až na 110 kilometrů a vyjde na 2 499 EUR (65 509 Kč). Nejdražším modelem pak je eT01 Crossover FS, který má baterii s kapacitou 500 Wh a vyjde na 3 999 EUR (104 802 Kč).


Nová elektrokola by měla doplnit současnou nabídku hybridních či plně elektrických vozů i elektrického skůtru e-Ludix, který Peugeot již dříve představil. Je ale jasné, že vzhledem k ceně nebude nabídka elektrokol Peugeot vhodná pro každého zákazníka.




Zdroj: Peugeot