Bujón


Vařené brambory snadno povýšíte na kulinářskou delikatesu.

Tajná finta michelinských šéfkuchařů: Místo vody vařte brambory v tomhle. Chuť je bezkonkurenční

10. 11. 2025 • Adriana Singerová

Brambory patří mezi nejvděčnější a současně nejpodceňovanější ingredience v české kuchyni. Připravujeme je automaticky pořád...


Toto koření polévku úplně zabije

Šéfkuchaři varují: Jedno koření polévku úplně zabije. Češi ho používají po kilech

12. 10. 2025 • Hana Smětáková

Polévka může být silná, voňavá a plná chuti. Pokud do ní ale dáte jedno konkrétní koření, její potenciál zcela narušíte. Této...


Kuchař prozradil 3 běžné suroviny, které zlepší chuť vývaru.

Kuchař prozradil 3 běžné suroviny, které zlepší chuť vývaru. Jednu z nich používáme na čištění oken

15. 9. 2025 • Monika Brešťanská

Vývar je základem české kuchyně. Kromě toho, že je sám o sobě skvělým jídlem v období chřipek, patří i do nespočtu dalších...


Zbytky zeleniny rozhodně nevyhazujte.

Všichni vyhazují tuto část zeleniny, přitom obsahuje víc vitamínů než celý plod

14. 8. 2025 • Martina Minaříková

Každoročně se různě na naší planetě vyhodí zbytečně několik milionů tun jídla. Někdy schválně a někdy naopak z nepozornosti,...


Přirozené dochucovadlo s bohatou chutí a výživou.

Zapomeňte na bujón. Tuto surovinu přidávají profesionální kuchaři do vývaru pro neodolatelnou chuť. Doma ji má každý Čech

13. 7. 2025 • Tereza Holišová

V kuchyni ji má spousta z nás, ale málokdo ji skutečně využívá. Profíci po ní sahají pro plnější chuť, doma ji přitom známe spíš z...