Ohřívání masa


Mikrovlnka neohřívá rovnoměrně kvůli stojatým vlnám

Když mikrovlnka neohřívá rovnoměrně, pomůže jednoduchý trik. Zvýší účinnost až o 40 %

22. 11. 2025 • Monika Brešťanská

Vytahujete z mikrovlnky pravidelně horký talíř a studené jídlo? Nebo je půlka ohřívaného pokrmu studená a druhá zase velmi horká? Na...


Horkovzdušné fritézy nahrazuje jiný spotřebič.

Fritéza sesazena z trůnu. Tohle malé zařízení udělá jídlo křupavé bez kapky oleje a vejde se i do malé kuchyně

15. 11. 2025 • Martina Minaříková

Horkovzdušné fritézy jsou rok od roku nejen v českých kuchyních populárnější. Internetový prostor doslova zavalily různé recepty, které...


Trik z michelinské restaurace, jak ohřát maso

Trik z michelinské restaurace, jak ohřát maso, aniž by ztratilo šťávu. Chutnat bude jako čerstvě upečené

5. 11. 2025 • Lukáš Srnec

Když ohříváte maso druhý den, často skončí tvrdé, vysušené nebo gumové. Přitom ještě včera na oběd chutnalo naprosto skvěle....


Poznáte předměty z domácností našich babiček?

Kvíz: Víte, co je to štokrlík, rendlík nebo necky? Zjistěte, jak se vyznáte v domácnosti našich prababiček

10. 9. 2025 • Monika Brešťanská

Domácnosti našich babiček a prababiček by dnes možná působily jako takový malý skanzen. Místo kuchyňských robotů, myčky na nádobí a...


Určitý druh zeleniny může být zdraví škodlivý.

Češi toto jídlo milují. Nevědí, že při opakovaném ohřívání v něm vzniká nebezpečný jed

30. 8. 2025 • Petr Eybl

V potravinách, které lidé běžně konzumují, se mohou nacházet látky s širokou škálou různých účinků. Není tajemstvím, že některé...


Tur domácí

Okamžitý přechod od živočišné stravy by mohl odstranit velkou část produkce oxidu uhličitého

8. 9. 2020 • Martin Bárta

Vědci z univerzity v New Yorku zjistili, jak velký dopad by mohlo mít odstranění potravin pocházejících z živočišné výroby na klima...