Cizrna


Takzvané superpotraviny se dají připravit na mnoho způsobů.

Tento pokrm dřív babičky jedly z nouze, dnes je to delikatesa v luxusních restauracích. Navíc prospívá srdci i pokožce

17. 9. 2025 • Martina Minaříková

Na talířích našich předků se tyto potraviny objevovaly poměrně často, zejména proto, že kvalitní maso bylo spíše výjimkou. Dnes ovšem...


Proč nezahušťovat omáčku moukou či smetanou?

Šéfkuchař odhaluje, proč by omáčku nikdy nezahustil moukou nebo smetanou. Místo toho používá tento zdravý a levný trik

7. 9. 2025 • Petr Eybl

Ve značné části světových kuchyní se omáčky zahušťují smetanou, škrobem nebo moukou. Výjimkou není ani ta česká, kde je mouka i...


Jídelníček by po padesátce měl doznat změn.

Bezpečná a zdravá dieta po padesátce: Rozpouští tuky a chrání svaly

6. 8. 2025 • Martina Minaříková

Po překročení padesátého roku života se v našem těle začínají dít změny. Mezi ty nejsnáze identifikovatelné patří bezesporu větší...